"Uzrokovao" je prekid NBA sezone, pa potpisao najveći ugovor koji je jedan centar dobio u istoriji lige

20.12.2020

17:36 >> 17:43

0

Autor: Adam Štulić

Rudi Gober postao multimilioner

"Uzrokovao" je prekid NBA sezone, pa potpisao najveći ugovor koji je jedan centar dobio u istoriji lige
Copyright Profimedia

Od “najomraženijeg lika” NBA do najplaćenijeg centra u istoriji najjače lige na svetu prešao je put Rudi Gober za samo nekoliko meseci.

Godina je za francuskog centra počela traumatično, pošto se početkom marta našao na stubu srama, zbog nemarnog ponašanja na jednoj konferenciji za medije posle koje se ustanovilo da je zaražen virusom korona.

Upravo Gober pokrenuo lavinu koja se završila prekidom sezone, da bi na isteku 2020. godine s Jutom potpisao, novi, petogodišnji ugovor, najveći koji je neki centar dobio u NBA.

Pročitajte još

“ESPN” je objavio je da Gober za obnavljanje vernosti “džezerima” nagrađen sa 205 miliona dolara, postavši tako treći najplaćeniji igrač od osnivanja najjače košarkaške lige na svetu, iza Janisa Adetokumba i Rasela Vestbruka.

– To znači da veruju u mene. Veruju u ono što smo gradili prethodnih godina sa celom organizacijom – rekao je Gober, pre nego što je izdao zvanično saopštenje.

– Draga Juto, neću mnogo reći. Nisam mnogo pokazivao osećanja, ali mi je važno da podelim neka razmišljanja s ljudima koji su me podržavali od dolaska iz Francuske – napisao je Gober i nastavio:

– Pre svega, ovo je specijalan dan za mene i porodicu. Došao sam u Jutu iz malog grada sa 21 godinom, nisam doneo mnogo toga, ali jesam vrednosti koje mi je usadila moja majka. One su jednostavne, ali su me vodile kroz ceo život: uvek budi iskren prema sebi, respektuj i budi dobar prema drugima, bez obzira na to čime se bave, koji im je status ili koliko su drugačiji, kao i da s napornim radom mogu sve da postignem. Uvek sam bio tretiran istim vrednostima od kako sam došao i to su razlozi zbog kojih sam od Jute napravio svoj dom – istakao je Francuz i dodao:

– Odrastao sam kao igrač, ali najvažnije, odrastao sam kao čovek u poslednjih sedam godina. Videli ste me u dobrim izdanjima, takođe i u teškim momentima s greškama, i bili ste strpljivi gledajući francuskog dečaka kako odrasta. Uvek ste me podržavali i gledali me kao jednog od vas. Zbog toga ću vam uvek biti zahvalan i zbog toga smo moja porodica i ja ponosoni što će ovde i dalje biti naš dom. Hvala vam, ovde sam da bih ostao, ovde sam da osvojimo šampionski prsten. Ovde sam da pobeđujem sa svojom braćom, s trenerom i sa vama, Juto. Idemo – napisano je na kraju Goberovog saopštenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike