Lepo je i u "balonu", kad je hemija dobra

17.11.2020

07:03 >> 10:08

0

Aleksandra Crvendakić za 24sedam o utiscima iz Istanbula, pobedama, Asvelu...

Lepo je i u "balonu", kad je hemija dobra
Copyright MN Press

Vratile su se srpske košarkašice iz Istanbula sa važnim bodovima u koferima. Ostvarile su pobede protiv Litvanije i Turske, prve su na tabeli sa učinkom 4-0 i ostalo im je samo da u poslednjem “prozoru” u februaru (rivali Albanija i Litvanija) i matematički overe plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine. Praktično, dva trijumfa zabeležena u Turskoj će biti presudna za učešće na takmičenju u Francuskoj i Španiji. Utiske sa ovog okupljanja za 24sedam prenela je reprezentativka Aleksandra Crvendakić.

Baš sam nekako bila srećna što smo ponovo zajedno – sa osmehom priča Crvendakićeva, koja se vratila u Francusku i pridružila Asvelu. – Naša atmosfera je uvek takva da je nama lepo gde god da smo. Tako je bilo čak i u ovim novim uslovima. Nije nam teško palo da budemo zatvorene u “balonu”, kad se ovako lepo družimo. Jeste čudno – stalna testiranja, ali s obzirom na to da je fokus na utakmicama, onda se i ne razmišlja o celokupnom ambijentu. Mi ove sezone živimo u neizvesnosti, utakmice u klubovima nam se otkazuju non stop, tako da nam je svakako prijala ova reprezentativna akcija.

Pročitajte još – Maljkovićeva: Pobeda za sve koji se bore sa koronom!

Protiv Litvanije je put do pobede bio nešto lakši, ali je zato dva dana kasnije žestoka borba sa domaćom selekcijom trajala čak 50 minuta. Naše devojke su kad je bilo najpotrebnija pokazale prepoznatljivu želju i nisu odustajale ni kad su bile na ivici poraza…

– Verovatno su ljudi koji su gledali pomislili da možemo da izgubimo tu drugu utakmicu, ali mi nismo. I na terenu i na klupi, sve smo znale da možemo da preokrenemo i dobijemo. Bile smo istrajnije, pokazale smo našu odbranu, borbenost… Kad je neki cilj ispred nas, znamo šta nam je činiti. Otišle smo u Istanbul da uzmemo tu kartu za Evrobasket i znale smo da neće biti lako protiv takva dva rivala. Pogotovo sa Turskom, koja je na domaćem terenu mnogo opuštenija ekipa i ima znatno više elana, u odnosu na ono izdanje na startu kvalifikacija u Beogradu. Ponovo je do izražaja došla dobra hemija koju imamo van terena, jer se to prenelo i na parket.

Promo/FIBA

Posle završenih reprezentativnih obaveza za ove godinu, Aleksandra se posvetila ispitima koji je čekaju u dresu Asvela. U Lion je stigla ovog leta posle šest godina provedenih u mađarskom Šopronu.

– Srećna sam što sam ovde, što sam promenila klub, što imam novog trenera, saigračice. Lepo su me prihvatile i pomogle su mi da se uklopim. Uslovi su super, ali… Odigrale smo samo dve utakmice. U Francuskoj je veliki problem trenutno, cela zemlja je u karantinu, pokušavamo na sve načine da se borimo protiv virusa. Nama je najbitnije da igramo košarku, tako da nam utakmice baš nedostaju. Valjda će da krene to, pa da uhvatimo ritam, jer želja je ogromna.

Dok je bilo prilike pre karantina, Aleksandra je u Francuskoj iskoristila priliku i za viđanje sa srpskim kolegama koji igraju u Buržu – Danilo Anđušić i Luka Ašćerić.

– Ako smo u mogućnosti, dobro je da se malo družimo i ispričamo. Uvek je lepo govoriti srpski u stranoj zemlji – zaključila je Crvendakićeva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike