KRAJ: Zvezda dobila derbi u triler završnici

23.11.2020

19:00 >> 22:04

0

Partizan i Zvezda odigrali meč u Beogradu

KRAJ: Zvezda dobila derbi u triler završnici
Copyright MN Press

Došlo je vreme za okršaj ljutih rivala. Prvi ovosezonski večiti derbi je pripao crveno-belima.

U hali sportova “Ranko Žeravica” je posle velike drame i triler završnice Crvena zvezda savladala Paritzan – 85:86 (19:22, 21:28, 25:24, 20:12).

Pročitajte još: Kako su treneri debitanti u večitom derbiju prolazili u poslednjoj deceniji?

Mogli su puleni Saše Obradovića ranije da završe meč, u nekoliko navrata su imali dvocifrenu prednost, ali se izabranici Saše Filipovskog nisu predavali. Ostali su u igri, da bi posle trojke Zagorca usledila prava drama (85:86). Ročesti je promašio, Mekintajer odlučio da sam završi kontru, promašio je, a Teri je uhvatio loptu.

Najefikasniji u redovima crno-belih Tomas sa 19 i Mekintajer sa 15 poena, dok su kod crveno-belih najbolji bili Lojd sa 18 i Volden sa 16 poena.

Zvezda je tako zadržala maksimalan učinak u ABA ligi (8-0), Partizan je polovičan (4-4). Takođe, Zvezda je ovim trijumfom povela u međusobnim susretima u regionalnom takmičenju (22:21).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu “24sedam”.

40′ – DRAMA U ZAVRŠNICI

Mekintajer ide na prodor, ne pogađa, Davidovac je odlučio da umesto lakih poena dodatno produži napad, a Volden je napravio faul u napadu i završio je meč sa pet ličnih. Filipovski traži minut odmora. Zagorac pogađa trojku preko O’Brajanta, Obradović reaguje (85:86). Ročesti je čekao kraj napada, promašio je trojku, Mekintajer je uhvatio loptu, krenuo u kontru, šutirao, promašio, Teri je uhvatio loptu za pobedu Zvezde (85:86).

39′ – NEIZVESNOST!

Mekintajer je ponovo fauliran i opet je siguran sa penala. Gordić faulira Voldena i uvodi svoj tim u bonus (82:84). Obradović reaguje tajm-autom. Lojd je blokiran, pa je pronašao samog O’Brajanta koji postiže lake poene. Klupa crno-belih traži grešku u vođenju, sudije ne reaguju  (82:86).

38′ – MEKINTAJER VRAĆA DRAMU

Pejdž poentira, Lazić promašuje za tri, Mekintajer ide na prodor, Davidovac ga faulira. Kodi daje oba (80:84).

37′ – KRAJ ZA DANGUBIĆA

Ročesti kreće na prodor, Dangubić ga faulira, to mu je peta lična, za njega je utakmica završena. O’Brajant i Lojd nisu uspeli u reketu da pogode, Gordić to nije uspeo da kazni, jedva je dobacio, da bi zatim faulirao Ročestija koji je siguran sa penala (76:84).

36′ – O’BRAJANT U CENTRU PAŽNJE

Posle tajm-auta Obradovića O’Brajant poentira, pa Pejdž pogađa preko njega u narednom napadu (76:82).

35′ – PARTIZAN NE ODUSTAJE

Dobar napad Zvezde, O’Brajant dodaje do Davidovca koji pronalazi Lojda, Džordna pravi fintu, gradi sebi bolju poziciju i pogađa trojku. Istom merom je uzvratio Tomas. Lojd ne uspeva da vrati. Na pet minuta pre kraja Mozli zakucava (74:80).

34′ – ZVEZDINI PROBLEMI SA FAULOVIMA

Posle Lazića su četvrtu ličnu zaradili i Teri i Volden. Obradović je vidno ljut na obojicu. Gordić daje oba slobodna bacanja.

33′ – NOVO ZAKUCAVANJE TERIJA

Ubrzana igra i greške na obe strane. Volden je bacio prejak pas za Terija, ali je Teri, uz malo sreće uspeo da zadrži loput i da iz drugog pokušaja snažno zakuca. Tajm-aut Filipovskog (67:77). Lazić pravi četvrtu ličnu posle faula na Mekintajeru i uvodi Zvezdu u bonus. Mekintajer promašuje iz dobre pozicije.

31′ – LOJD KORISTI TEHNIČKU

Mekintajer promašuje trojku, Teri hvata loptu. Mozli pokušava da ukrade loptu Teriju, velika borba, sudije pokazuju da je “mrtva lopta”. Pre nego što su dvojica centara skakala za loptu, klupa Partizana je dobila tehničku. Lojd je pogodio. Teri se izborio za napad, Lojd je promašio trojku (65:75).

30′ – PREDNOST ZVEZDE PRED POSLEDNJI KVARTAL

O’Brajant promašuje ceo koš u šutu za tri, ali se iskupljuje skokom u odbrani posle promašaja Pejdža. Odlična akcija Ročestija, svi su u Partizanu gledali na O’Brajanta, on je pronašao samog Kuridžu koji daje trojku. Gordić zatim poentira (63:71). Davidovac na to ima odgovor i pogađa trojku, buni se što uz to nije dobio faul. Mekintajer ostaje sam i lako to rešava sa poludistance. Potom faulira Ročestija i sprečava ga da prođe pored njega, to mu je treća lična. Mozil je sjajnom “rampom” sprečio poene Ročestija, Gordić je krenuo u prodor, vreme je isteklo. Tražio je faul Lojda, sudije su mu objasnile da je četvrtina bila završena pre svega toga (65:74).

28′ – VOLDEN NASTAVLJA DA POGAĐA

Lazić faulira Mekintajera u šutu za tri, pogađa sva tri. Ročesti odlučuje da šutira, umesto da doda do slobodnog O’Brajanta i promašuje. Druga lična Lazića, Obradović protestuje sa klupe, tvrdi da je Tomas pre toga napravio grešku u koracima. Dangubić je izašao, a Rašon je bio siguran sa penala (59:65). O’Brajant ne ispravlja promašaj Ročestija, ali opet hvata loptu i vraća za Voldena koji daje trojku (59:68).

26′ – LOJD KAŽNJAVA

Mekintajer poentira sa poludistance. Lojd kreće na prodor, promašuje, a Zagorac pravi četvrtu ličnu. Lojd koristi to što ga čuva Rade i daje trojku (54:63). Dangubić ne pogađa trojku, O’Brajant hvata loptu, a Lojd završava kontru, za tajm-aut Filipovskog (54:65).

25′ – KURIDŽA SIGURAN

Tomas pogađa preko Davidovca. Zagorac faulira Kuridžu koji daje oba penala, pa izlazi iz igre, menja ga O’Brajant (52:60).

24′ – PARTIZAN SE VRAĆA

Lazić promašuje otvorenu trojku. Tomas zatim postiže tek drugu trojku za Partizan na utakmici. Dangubić dolazi do novih poena posle faula Kuridže prilikom postavljanja bloka. Zagorac posle promašaja Voldena pogaađa, a Lojd koristi to što Dangubić ima četiri faula za lake poene (50:56).

22′ – VOLDEN RAZIGRAN

Posebno raspoložen za igru večeras je Volden. Pogodio je novu trojku, Zagorac nije uspeo da uzvrati istom merom. Zvezda ima “+13” (43:56).

21′ – DANGUBIĆ, PA LOJD

Uprkos tome što ima četiri faula, Dangubić je od starta u petorci u drugom delu. Posle blokade Mozlija je Dangubić pogodio za tri. Lojd je uzvratio poenima uz faul i dodatno slobodno bacanje je dao (43:53).

20+’ – VOLDEN UZ ZVUK SIRENE

Na ovaj način je Volden ukrao loptu, pa pogodio trojku uz zvuk sirene za kraj prvog dela.

20′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZVEZDE NA PAUZI

Festival slobodnih bacanja se nastavio. Uz to Partizan ima muke u šutu za tri, dali su samo jednu torjku iz 13 pokušaja. Teri na drugoj strani uspeva da ispravi sopstveni promašaj i da vrati loptu u koš. Potom faulira Mekintajera, to mu je treća lična, koliko imaju i Rit i O’Brajant. Mekintajer je siguran sa penala. Obradović traži tajm-aut na 26 sekundi pre poluvremena za napad svog tima. Ročesti daje trojku, a Volden potom krade loptu Gordiću i pogađa za tri za dvocifrenu prednost na poluvremenu (40:50).

18′ – SLOBODNA BACANJA

Ogroman broj faulova sa obe strane. Malo poena iz igre, sve se dešava na liniji za slobodna bacanja. Zagorac je kontru prekinuo faulom, a Volden je bio siguran sa penala (36:41).

17′ – ČETVRTA LIČNA DANGUBIĆA I TREĆA O’BRAJANTA

Davidovac pogađa, Tomas pravi faul. Problemi za Partizan. Lojd pogađa pod faulom Dangubića, to mu je treća lična. Lojd je promašio dodatno bacanje, a O’Brajant napravio bespotreban faul i poslao Dangubića na liniju penala. Dao je samo jedno, a potom je napravio četvrtu ličnu, morao je na klupu. Davidovac je dao oba penala (35:39).

16′ – POVREDA HOLA

O’Brajant je udvojen, pronašao je samog Hola koji daje trojku za izjednačenje. Filipovski reaguje (33:33). Mozli je posle faula bio polovičan sa penala. Hol je ukrao loptu, nije uspeo da poentira pored Tomasa, ali je tom prilikom nezgodno pao. Ostao je da leži na parketu, uhvatio se za prepone. Uz pomoć lekara i saigrača je napustio parket. Nije izgledalo dobro (34:33).

15′ – TOMAS SIGURAN, HOL KAŽNJAVA PAD

Tomas daje oba slobodna bacanja. Mozli se okliznuo, pao, a Hol sve to koristi da se prošeta do koša. Tomas poentira u reketu (33:30).

14′ – MOZLI I LOJD

Mozli vraća loptu u koš, Tomas zatim udara “rampu” Ritu, pa pravi faul u napadu, O’Brajant se dobro postavio još jednom. Lojd zatim u prodoru postiže svoje prve poene na meču (29:28).

13′ – ZAKUCAVANJE TERIJA I PREDNOST PARTIZANA

Dobar napad Zvezde, malo viša lopta Hola za saigrača, ali Teri sjajno skače i zakucava (23:26). Mozli je fauliran, pogodio je oba penala. Gordić zatim poentira i donosi svom timu prednost, prvu od samog početka kada su postigli prvi koš na meču (27:26).

12′ – PARTIZAN UBRZAO, OBRADOVIĆ LJUT

Volden kasni u pokušaju da izblokira Pejdža. Markus je imao tri slobodna bacanja, prvo  je promašio, dao je dva naredna. Volden je napustio igru, pošto ima dve lične kao i O’Brajant i Rit. Simonović je izblokiran, Mozli trči i pogađa u kontri, tajm-aut Obradovića (23:24).

11′ – POENI VOLDENA

Druga deonica počinje poenima Voldena posle prodora. Partizan promašuje šuteve, ali je bolji u ofanzivnom skoku, ne uspevaju to da nagrade peonima (19:24).

10′ – PARTIZAN SMANJIO ZAOSTATAK

Tomas je iskoristio prednost u visini i pogodio uz faul, promašio je dodatno bacanje. Ročesti potom poklanja loptu Tomasu. Gordić promašuje za tri, Zagorac hvata loptu, poentira pod faulom i realizuje penal. Volden je uputio šut uz zvuk sirene, nije pogodio. Posle prve četvrtine Zvezda ima prednost – 19:22.

9′ – TROJKE VOLDENA I GORDIĆA

Volden pokušava za tri sa velike udaljenosti, Rit hvata loptu i vraća je za Voldena koji je uspešniji iz drugog pokušaja (11:20). Gordić uzvraća istom merom i postiže prvu trojku za svoj tim (14:22).

8′ – ZAKUCAVANJE MOZLIJA

Pejdž je promašio trojku, Mozli je to pratio i snažno zakucao (11:20).

7′ – ROČESTI UVEĆAVA VOĐSTVO

Odličan početak Zvezde. Ročesti i VOlden su ušli u igru, a posle koša Dangubića je Ročesti pogodio trojku (7:19). Tomas je siguran sa penala (9:19).

5′ – FILIPOVSKI REAGUJE

Lazić daje trojku, FIlipovski traži minut odmora. Lojd promašuje dve otvorene trojke, a Lazić daje novu trojku za dvocifrenu prednost Zvezde (5:16).

4′ – DOBRI POTEZI O’BRAJANTA

Zagorac ispravlja promašaj Tomasa. O’Brajant zatim prvo postiže poene pored Zagorca, pa se odlično postavlja u odbrani za faul Mekintajera u napadu (5:10). To je druga lična za Kodija, jednog od najboljih igrača crno-belih.

3′ – TROJKE ZVEZDE

Kuridža daje trojku, Tomas je polovičan sa linije penala, a O’Brajant zatim pogađa novu trojku za crveno-bele (3:8).

1′ – POENI U REKETU

Prve poene na utakmici dali su Janković i Kuridža.

20:59′ – MINUT ĆUTANJA

Pred početak utakmice je minutom ćutanja odata počast Patrijarhu Irineju koji je nedavno preminuo.

20:54’ – STARTNE PETORKE

Poznate su startne petorke timova.

PARTIZAN: Mekintajer, Zagorac, Dangubić, Tomas, Janković

ZVEZDA: Hol, Lojd, Lazić, Kuridža, O’Brajant

20:45′ – POČETAK SVE BLIŽI

Početak utakmice se približava. Za 15 minuta kreće prvi ovosezonski derbi.

20:36′ – KO ĆE POVESTI?

Večerašnji okršaj večitih biće njihov 43. meč u ABA ligi. Skor je nerešen (21:21). Ko dobije ovu utakmicu imaće prednost u regionalnim duelima.

20:30′ – IZJAVE IZ DVA TABORA

Šefovi stručnog štaba dva tima su spremni za prvi duel večitih rivala. Šaša Obradović i Branko Lazić su istakli da nema favorita, dok su Sašo Filipovski i Novica Veličković koncentraciju i energiju stavili u prvi plan.

20:23′ – ZANIMLJIVA NAJAVA ABA LIGE

Na društvenim mrežama ABA lige su pronašli zanimljiv način da najave prvi derbi. Za sliku su izabrali Korija Voldena i Nemanju Dangubića. Dvojicu igrača koji su nosili dresove velikog rivala.

20:16′ – TRENERI DEBITANTI

Na klupama dva tima naći će se treneri debitanti. Saša Obradović je kao igrač bio deo meča, ali će mu ovo prvi derbi u ulozi trenera, dok je Sašo Filipovski do sada bio samo u ulozi gledaoca. Videćemo kome će pripasti ovaj okršaj.

20:08′ – PODRŠKA NAVIJAČA

Pred polazak na meč navijači Zvezde su iznenadili igrače. Okupili su se i uz baklje i navijačke pesme pružili podršku svojim miljenicima.

20:02′ – PEJDŽ U SASTAVU

Dobre vesti za crno-bele. Uprkos prvobitnim najavama, Markus Pejdž će ipak biti u sastavu. Američki košarkaš je u subotu polomio nos, ali će igrati u derbiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike