Obradović upozorava pred derbi: Za mnoge ova utakmica je dokaz da li si dobar ili ne

22.11.2020

10:27 >> 11:43

0

Autor: D. B.

Prvi ovosezonski meč crveno i crno-belih igra se u ponedeljak od 21 uz prenos na Arena sport 1

Obradović upozorava pred derbi: Za mnoge ova utakmica je dokaz da li si dobar ili ne
Copyright MN Press

Bliži se ponedeljak, dan kada će prvi put ove sezone snagu odmeriti košarkaši Partizana i Crvene zvezde. Prvi ovosezonski derbi u ABA ligi počinje u 21 čas, uz prenos na Arena sport 1, kako meč vide u crno-belom taboru, mogli ste da pročitate, a sada su stigla i očekivanja i sa Malog Kalemegdana.

Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi. Za mene, presdudan je samo krajnji rezultat u sezoni. Mi želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Nadamo se da će ovaj virus nestati, a mi imati naše navijače na tribinama što je ogroman vetar u leđa – rekao je trener crveno-belih Saša Obradović.

Pročitajte još: Očekivanja Saša Filipovskog pred duel sa Crvenom zvezdom

Kako neko ko je tokom igračke karijere dobro osetio šta znači igranje u derbiju, iako u njemu debituje kao trener, Obradović podseća.

– Znamo da sama utakmica nema favorita bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača. Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, dobili su vezane utakmice u ABA ligi i Evrokupu – tvrdi Obradović.

Što se tiče njegovog tima šef struke crveno-belih podseća da je u poslednje vreme Zvezda u žestokom ritmu.

– Sa druge strane, mi posle dve teške nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica, sve to želimo da ostavimo po strani i odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do bodova – rekao je trener crveno-belih.

Upravo na tu činjenicu upozorava i kapiten crveno-belih Branko Lazić.

– Specifična utakmica koja ima svoju težinu kada god se igra i u kojim god okolnostima se igra. Ove nedelje izlazimo iz vrlo teške serije utakmica u kojoj smo odigrali već sedam mečeva za praktično 15 dana, a sada nam predstoji derbi. Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koja igra dobro, koji je upisao nekliko važnih pobeda, i sigurno u dobrom raspoloženju očekuje ovaj meč. Dobro se poznajemo, imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način. Dakle, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se dogovora pre utakmice – rekao je kapiten Crvene zvezde.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike