Filipovski, pred debitantski derbi, ističe jedan segmet koji bi mogao da donese prevagu na stranu Partizana

22.11.2020

07:20 >> 09:47

0

Autor: Adam Štulić

Strateg crno-belih zna šta je potrebno za trijumf protiv Zvezde

Filipovski, pred debitantski derbi, ističe jedan segmet koji bi mogao da donese prevagu na stranu Partizana
Copyright MN Press

Od kako je na klupu Partizana seo Sašo Filipovski, crno-beli ne znaju za poraz. Slovenački stručnjak ostvario je po dve regionalne (Zadar, Cibona) i evropske (Uniks, Huventud) pobebe, pa se košarkaši kluba iz Humske u dobrom raspoloženju spremaju za prvi ovosezonski večiti derbi.

Posle duplih pograma koje su i crno i crveno-beli protekle nedelje imali na evro sceni, izabranici Saše Obradovića biće u ponedeljak (21.00) gosti Partizana u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.

– Uzimam svaku utakmicu samu za sebe, tako i ovu. Svaka je važna, za svaku se treba pripremiti maksimalno. Spremamo se kao i za svakog drugog rivala – rekao je za TV Partizan Filipovski, dodavši da će crno-belima biti potrebna maksimalna koncentracija tokom svih 40 minuta meča.

Poligon mišljenja pred prvi derbi ove sezone: Saša vs Sašo, uticaj praznih tribina i faktor Lojd

– Zvezda ima duboku rotaciju, igraju s mnogo igrača, visokim intenzitetom tokom cele utakmice, tako da treba naći odgovor na takvu igru. Oni imali puno utakmica kao i mi, nema vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo visoku koncentraciju, kako bismo mogli 40 minuta da izvodimo precizno elemente odbrane i napada.

Strateg crno-belih je više puta tokom razgovora isticao značaj koncentracije, ddodavši šta je to što ga je zadovoljilo tokom dosadašnjeg rada s Veličkovićem i drugovima.

– Ona se vežba svakodnevno. Na utakmicama dolazi do padova u igri i važno je što pre vratiti koncentraciju i vratiti se u ritam igre. Zadovoljan sam pristupom, zalaganjem, pobedama, time što se igrači trude da, sve ono što radimo na treningu, pokušaju da sprovedu na utakmici. Nije svaki put idealno, ali normalno je da u ovom periodu, gde je bilo puno utakmica i malo prostora za trening, teško da sve tako brzo dođe na svoje mesto. Takođe, igrali smo protiv ekipa koje su koristile različite odbrane protiv nas. Adaptacija na te odbrane je bila solidna, ekipa ima uspostavljena pravila na različite vrste defanzivnih postavki rivala, ali ta pravila nisu još uvek dobro uvežbana.

Filipovski: Vidi se napredak, čast je igrati pred Željkom Obradovićem

Filipovski je priznao da nije imao previše slobodnog vremena od dolaska u Humsku.

– Spavam mnogo manje nego obično, nisam puno video od grada. Uglavnom su analize utakmica, treninga, pripreme protivnika, mnogo sastanaka sa stručnim štabom i igračima. Nisam došao u Beograd da šetam i razgledam, iako je fantastičan grad. Imam puno prijatelja, koje nisam ni čuo, a kamoli video. U ovom trenutku prioritet je rad i samo rad – kazao je Sašo Filipovski, dodavši da će crno-beli u derbiju dati sve od sebe da ostave srce na parketu i da će igraju borbeno i timski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike