KRAJ: Baskonija se revanširala Zvezdi

26.02.2021

17:30 >> 19:42

0

Autor: N. St.

Crveno-beli poraženi u Španiji

KRAJ: Baskonija se revanširala Zvezdi
Copyright MN Press

Nije došlo do prekida serije. Košarkaši Crvene zvezde su otputovali u Vitoriju danas, izgubili i odmah posle meča se vraćaju u Beograd. Zgusnut raspored i cela situacija je uzela danak.

Moglo je to da se vidi na parketu gde je Baskonija došla do lake pobede – 87:67 (21:16, 27:11, 18:21, 21:19).

Ni na ovom meču Dejan Radonjić nije mogao da računa na četvoricu stranaca (Hola, Noka, Rita i Koloma), ali je dobra vest povratak Korija Voldena kome će trebati vreme da se vrati u pravu formu. Meč je prelomljen u reketu gde crveno-beli nisu imali rešenje.

Jusufa Fal je dominirao (20, 6sk), dok je u Zvezdi Lojd dao 14 (od čega 13 u prvom poluvremenu), a Volden 10 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli pratite na portalu “24sedam”.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Ubedljiva pobeda Baskonije – 87:67.

38′ – SVE JE REŠENO

Odavno je u Vitoriji sve rešeno. Čeka se samo konačan rezultat meča. Zvezda se trudi da koliko-toliko umanji razliku, ali im to za sada ne uspeva (84:64).

36′ – BASKONIJA ODGOVARA

Na svaki nalet srpskog tima Baskonija ima odgovor. Lake izgubljene lopte i laki poeni za Baskijce – 81:61.

34′ – GREŠKA RADANOVA

Radanov poklanja loptu Gedraitisu, pa ga faulira. Radonjić ga je izveo iz igre, a Gedraitis je dao oba penala (69:53). Lazić je blokiran, Kuzmić uspeva da uhvati loptu i da poentira. Fal na drugoj strani postiže svoj 20. poen na meču (71:55). Volden poentira pod faulom i daje dodatno bacanje. Piters na to odgovara trojkom (74:58).

32′ – ZVEZDA SE NE PREDAJE

Ne žele crveno-beli da odustanu. Uspeli su da spuste zaostatak na 14 poena, ali su domaćini i dalje ti koji drže sve u svojim rukama (67:53).

30′ – DOBRIĆ 3+1, PA ODGOVOR

Dobra akcija Zvezde, Dobrić pogađa za tri pod faulom i daje dodatno bacanje. Dragić promašuje zicer, Zvezda uspeva da se odbrani. Volden poentira pod faulom. Promašio je dodatno bacanje (63:48). Henri je uspeo da uhvati loptu posle promašaja Dragića, pa da pogodi pod faulom i da realizuje dodatno bacanje (66:48). Volden ne pogađa za tri.

28′ – USKOKOVIĆ NE ODUSTAJE

Nešto čvršća igra u odbrani Zvezde, ali taman kada deluje da uspevaju da nađu kontrolu u reketu, dogodi se greška, pa je tako Polonara ostao potpuno sam i nesmetano vratio loptu u koš posle trojke Kuridže. Uskoković poentira u prodoru (63:42).

26′ – FAL NEZAUSTAVLJIV

Novi poeni Uskokovića. Kuzmić ima tri lične, svestan je toga Fal koji snažno zakucava. Usledio je tajm-aut (59:37). Dobrić promašuje za tri, Fal sa svojih 223 centimetra uspeva da istrči kontru pa da pogodi (61:37). Fal zatim po licu udara Davidovca u pokušaju da mu izbije loptu, to mu je treća lična, Ivanović ga vadi iz igre.

24′ – VOLDEN IZLAZI

Vildoza iz velike udaljenosti pogađa za tri. Uskoković menja Voldena, pa poentira posle prodora (54:35).

22′ – DVE TROJKE DAVIDOVCA

Počelo je drugo poluvreme. Davidovac postiže dve brze trojke. Lojd promašuje trojku za nastavak serije, a Gedraitis pogađa za tri na drugoj strani (51:33).

20+’ – RADONJIĆ

U pauzi između dva dela je Dejan Radonjić dao svoje viđenje prvog poluvremena.

– Moramo da igramo sa mnogo više energije. Primili smo dosta lakih poena u reketu, dozvolili rivalu previše skokova, moramo da unapredimo taj segment – rekao je Radonjić.

20′ – VODI BASKONIJA

Lojd daje pet poena u nizu, Duško Ivanović reaguje tajm-autom (46:27). Sedekerskis promašuje, Lojd ne pogađa na drugoj strani, traži faul, ali ga ne dobija. Novi tajm-aut Ivanovića da nacrta napad za završnicu prvog dela. Vildoza poentira, Dobrić uspeva da uputi šut sa polovine terena, ne i da pogodi (48:27).

18′ – DOMAĆIN UVEĆAVA PREDNOST

Nastavlja Baskonija poentersku seriju, još mini serija od 5:0 za 42:20. Davidovac uspeva konačno to da prekine poenima iz teške pozicije (42:22).  Fal nastavlja da se igra u reketu (46:22).

16′ – KUZMIĆEVA TREĆA LIČNA

Baskonija pravi seriju 12:2, Kuzmić pravi treću ličnu. Domaćin uvećava razliku (37:20).

14′ – GEDRAITIS ZA “+11”

Gedraitis donosi dvocifreno vođstvo (29:18). Dobrić poentira na drugoj strani. Davidovac ne uspeva da preseče pas, a Džekiri zatim dolazi do poena (31:20).

12′ – RADONJIĆ REAGUJE

Baskonija počinje drugu četvrtinu serijom 4:0, Radonjić odmah traži minut odmora (25:16). Akcija za Kuridžu i brzi poeni (25:18).

10′ – LOJD SMANJIO ZAOSTATAK

Raeste ispravlja promašaj saigrača. Lojd je polovičan sa penala. Dobrić krade loptu, pa dodaje do Lojda koji pogađa otvorenu trojku (21:16). Polonara promašuje. Zvezda je spustila razliku u odnosu na sam start (21:16).

8′ – KOŠ VOLDENA

Peters pogađa trojku. Volden daje prve poene na meču (19:12).

7′ – TROJKA SIMONOVIĆA

Po povratku na teren Fal promašuje. Sudije konačno pokazuju faul u napadu Baskonije, ali Volden gubi loptu i poklanja poene rivalu. Simonović promašuje, Kuzmić vraća loptu u koš (16:8). Lojd zatim poentira (16:10).

5′ – SUDIJE NE REAGUJU, ZVEZDA SE BUNI

Fal udara laktom u glavu Kuzmića, pa pogađa, sudije ne reaguju. Kuridža se buni, nema promene odluke. Fal gura Simonovića, sudije opet ne reaguju i sude faul odbrane i dodatno bacanje. Radonjić traži minut odmora (14:3).

3′ – BOLJI POČETAK BASKONIJE

Lojd poentira, a Fal zakucava na drugoj strani. Fal daje nove poene posle promašaja Uskokovića (8:2). Kuridža je polovičan sa penala. Lojd pravi faul u napadu (8:3)

1′ – MEČ JE POČEO, DVE LIČNE KUZMIĆA

Utakmica u Vitoriji je počela. Prve poene postigao je Polonara u reketu. Kuzmić u je u prvom minutu napravio dve lične, a Polonara ponovo pogodio (4:0).

18:57′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda meč počinje u petorci: Uskoković, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

18:51′ – TU JE I VOLDEN

Zvezda je potvrdila da je Volden spreman za meč. Ostaje da se vidi koliko će biti na terenu.

18:47′ – ZVEZDA

Zvezda je spremna za početak susreta. Igrači su u odličnom raspoloženju.

18:37′ – ZAGREVANJE

Crveno-beli se zagrevaju za utakmicu.

18:32′ – LOJD JE SPREMAN

Najbolji strelac Zvezde Džordan Lojd je u dobrom šuterskom raspoloženju uoči početka utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike