Gordić pred duele sa bivšim klubom: Važno mi je samo da Mornar pobeđuje

02.05.2021

11:25

0

Autor: M. R.

Barani sutra od 21.00 počinju polufinalnu seriju sa ekipom Budućnosti

Gordić pred duele sa bivšim klubom: Važno mi je samo da Mornar pobeđuje
Copyright MN Press

Košarkaši Mornara i Budućnosti polufinalne bitke u ABA ligi počinju u ponedeljak od 21.00. Podgoričani su u razigravanje stigli sa druge pozicije, dok su Barani u finišu uspeli da dođu do trećeg mesta, i pored toga što su bili veoma blizu ostanka ispod plej-of crte.

Pročitajte još

– Imali smo seriju loših rezultata, ali se na kraju broji sve ono što smo od početka sezone uradili. Mornar je igrao sjajno veći deo sezone, pa nas ta mini serija poraza nije koštala plasmana u plej-of. Svakako da smo ranije mogli da obezbedimo doigravanje, ali i ovako je ispalo dobro. Završili smo kao treći na tabeli, što je fenomenalan rezultat. Mislim da je to najbolji plasman Mornara u istoriji ABA lige – rekao je Gordić u intervjuu za Tanjug.

Ekipe Mihaila Pavićevića i Dejana Milojevića se veoma dobro poznaju.

– Igrali smo četiri puta ove sezone, po dva puta u ABA ligi i Evrokupu. Plej-of je nešto sasvim drugo i novo, svesni smo da nas očekuje težak duel protiv jednog od favorita za osvajanja titule. Nije tajna da je Budućnost gaji najviše ambicije i da želi da osvoji ABA ligu. Mislim da i mi imamo šta da pokažemo u ovoj seriji, Mornar je to dokazao u međusobnim susretima ove sezone.

Gordić će ponovo imati priliku da odmeri snage sa klubom čiji je dres nekada nosio.

– Istina, ostavio sam trag u tom klubu, taj klub je meni mnogo pomogao, ali to je profesionalizam. Trenutno sam igrač Mornara i glavni cilj mi je da mi pobeđujemo.

On je već osvajao titule u ABA ligi, pa veoma dobro zna kako se dolazi do samog kraja.

– Srećan sam što sam opet u mogućnosti da igram i da se borim za najviše domete u ABA ligi. Iskreno, malo sam se na momente i razočarao kada sam video da se plej-of dovodi u pitanje. Bilo bi mi čudno da ne igram plej-of posle sedam-osam godina. Srećan sam što sam tu sa ekipom Mornara i nadam se da ćemo imati uspeha.

Prokomentarisao je i drugi polufinalni par Zvezda – Igokea.

– Zvezda je favorit, ali ja ne bih otpisivao Igokeu. Imaju fenomenalnu sezonu iza sebe, fantastičan timski duh, vidi se da je ekipa složena dobro i da veoma dobro funkcionišu zajedno. Imali su nekoliko povreda u završnici sezone, ne znam da li će to da ih poremeti, da li će svi biti zdravi. Mislim da mogu da pruže veoma dobar otpor Zvezdi, čak i da igraju izjednačeno sa njima. Zvezda ima prednost domaćeg terena, to je evroligaška ekipa. Imaju ogromno iskustvo igranja u plej-ofu i to je njihova prednost – zaključio je Gordić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike