"E, tada se pali mašina": Partizanov dečak i sa pocepanom arkadom zatražio povratak u igru

16.12.2021

07:56

0

Autor: 24sedam

Uroš Trifunović dao svoj doprinos pobedi protiv Šlonska

"E, tada se pali mašina": Partizanov dečak i sa pocepanom arkadom zatražio povratak u igru
KATA2812 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Govoreći o šestoj pobedi njegovih igrača u Evrokupu, sinoć posle meča sa poljskim Šlonskom, trener Partizana Željko Obradović pohvalio je igrače za pokazanu želju i požrtvovanje, koji su uprkos problemima sa povredama, pokazali svoju privženost ekipi i zajedničkom cilju.

Obradović je rekao da su Uroš Trifunović i Rodions Kurucs sami zatražili da u prelomnim momentima izađu na parket, iako je prvi doživeo teža pad i udarac u glavu, dok je drugi nakon povrede kolena od pre dve nedelje sa reprezentacijom Letonije odradio jedan trening i nije bio dovoljno spreman.

Cela situacija poseća na reči legendarnog Duška Vujoševića koji je davno u jednom dokumentarcu na RTS objasnio šta najbolje podiže borbenmi moral u ekipi:

Trifunović ističe da ga je na teren vratio osećaj odgovornosti prema navijačima i želja da pobedi Šlonsk.

- Jednostavno, ponela me je želja za pobedom i naša publika. Uvek mi je cilj da pobedim, a i prag bola je bio takav da ga mogu izdržati, pa sam zatražio da uđem - rekao je Trifunović koji je meč završio sa 12 poena.

- Pokušao sam kod onog pada prilikom zakucavanja da se zaštitim i ne udarim glavom o parket, ali nisam uspeo. Odigrali smo jednu tešku utakmicu. Poljaci se se pokazali kao kvalitetna ekipa, gubili su, jer nisu imali sreće. Pokazali su to i protiv nas kada su stigli prednost i utakmicu do kraja držali u egalu. Presudila je na kraju naša želja.

Mladi košarkaš crno-belih priznaje da mu mnogo znači podrška navijača:

- Mnogo mi znači, ja se trudim i drago mi je da to oni prepoznaju!

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike