Obradović objektivan: Čudo je kako smo pobedili ovu utakmicu!

15.12.2021

22:00

0

Trener Partizana čestitao igračima i zahvalio se publici

Obradović objektivan: Čudo je kako smo pobedili ovu utakmicu!
KATA2796 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Teža utakmica od očekivane. Partizan je u sedmom kolu Evrokupa dočekao Šlonsk i do poslednjeg momenta vodio veliku bitku protiv poljskog predstavnika. Na kraju 75:73 za crno-bele posle velike drame i preokreta poenima Nemanje Dangubića. Važna pobeda za samopouzdanje Parnog valjka.

Sada su crno-beli na skoru 6-1 u Evrokupu. Odlična serija se nastavila. Trener crno-belih, Željko Obradović, posle utakmice rekao da je pobeda Partizana – čudo.

- Čestitam Šlonsku, igrali su dobru utakmicu. Vodili smo, oni su se vratili. Čudo je kako smo dobilo utakmicu, ali to nije razlog da ne čestitam ni mojim igračima. I da se zahvalim navijačima koji su na pozitivan način pomogli timu da dođe do pobede – rekao je Obradović.

Mladi igrači su dali dobar doprinos u ovoj utakmici.

- Njabolji smo igrali sa mladom petorkom, Madar, Glas, Trifunović, Koprivica. Statistika pokazuje da smo igrali najbolje. Ali pobedili smo zahvaljujući svim igračima. Njima idu zasluge. O treneru ćemo da pričamo kada izgubimo. Treba strpljenja za mlade igrače. Za nas je najvažnije da nemamo koncentraciju koja je potrebna za ovo takmičenje i za ABA ligu. Da li je do umora ili nije… Bilo je situacija i kada igrači koji uđu nemaju koncentraciju. Dobili smo zahvaljujući velikoj želji i veličanstvenoj publici. Pobedili smo veoma važnu utakmicu.

Povrede su na utakmici zadobili Uroš Trifunović koji je pao posle jednog zakucavanja i Gregor Glas koji je dobio udarac u list desne noge.

- Trifunović se vratio, bilo je teško za gledati. Ali, posle par minuta je rekao da želi da se vrati, hrabar gest, hvala mu na tome. Glas je osetio grčeve u obe noge. Bilo je nemoguće da se vrati. Smailagić se žalio, ali mislim da nije ozbiljno. Malo sam probao da koristim Kuruca, nije spreman, malo je trenirao. Nadam se da će već sledeće sedmice biti u stanju da pomogne. Oko Pantera videćemo sutra. Najviše smo koristili Zeka Ledeja, i njega je stigao umor. Ali, ekipa mora da nađe način da igra.

Jasno je da ima padova u igri. Na tome će Željko Obradović raditi ubuduće.

- Nikada ne gledamo da li je lakši ili teži protivnik. Vidimo da je Hamburg dobio Lokomotivu. Ovo je košarkaška utakmica, nikoga nećeš lako pobediti. Maksimalno smo se pripremili. Znali smo kako igraju. Kada vodiš utakmicu, osnovna je stvar da tim bude koncentrisan. Trudiću se da padova bude što  manje, dajem sve od sebe. Žele i igrači. Ali ima momenata kada im neke stvari odvlače pažnju. Kada sebe žele da ohrabre sa brzim šutem, pa ne vode računa o odbrani, tu  nastaju problemi. Tim mora da raste. Verujem u njih. Navijanje mnogo, mnogo pomaže. Hvala navijačima, nadam se da će ovako nastaviti – konstatovao je Obradović.

Partizan je posle poraza od Cedevita Olimpije ponovo na putu pobeda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike