Partizan je kralj drame! Povratak otpisanih i pobeda protiv Šlonska! (FOTO/VIDEO)

15.12.2021

21:24

0

Autor: A. Š.

Izabranici Željka Obradovića savladali Poljake u neverovatnom meču

Partizan je kralj drame! Povratak otpisanih i pobeda protiv Šlonska! (FOTO/VIDEO)
KATA2640 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana ne mogu bez drame ove sezone. Kao da su se crno-beli pretplatili na izuzetno neizvesne i uzbudljive završnice, koja nije izostala ni večeras. U meču 7. kola Evrokupa, u beogradskoj Areni, izabranici Željka Obradovića bili su na ivici ponora protiv Šlonska, ali su se u poslednjih 60 sekundi izdigli kao Feniks i upisali izuzetno važnu pobedu 75:73 (22:15, 15:20, 17:17, 21:21).

Mnogo čudan meč odigran je večeras u najvećoj dvorani na Balkanu. Razlika u kvalitetu u korist crno-belih bila je vidljiva, ali nju Obradovićevi puleni nisu uspeli da materijalizuju kroz rezultat. Na kraju su porazu gledali u oči i kada su već bili prežaljeni, uspeli da su pronađu način da odbrane domaći teren i ostvare izuzetno važnu pobedu, kako iz rezultatskih, tako i iz psiholoških razloga pred nastavak sezone. 

Nema dileme da će ova pobeda i te kako značiti mladom timu Partizana u spoznaji da i iz naizgled izgubljenih situacija mogu da dođu do pobede. Još važnije, da to mogu da urade bez prve napadačke opcije ove sezone Kevina Pantera, te večeras najboljeg igrača Gregora Glasa i zbog pet ličnih grešaka u završnici odsutnih Balše Koprivice i Alena Smailagića. 

Mladi slovenački internacionalac odigrao je najbolji meč od letošnjeg dolaska u Partizan. Obradović je odlučio da mu pruži značajniji prostor za igru, a ovaj mu je to vratio na najbolji način. Kada se Šlonsk početkom meča pretio da se odlepi na dvocifreni plus (15:8, 6. minut), postigao je devet poena i pokrenuo nezadrživu seriju "valjka" 18:0 za velikih 26:15 u 12. minutu meča.

Kada su sredinom druge deonice crno-beli došli i do najvećih plus 13, delovalo je da sve ide u pravom smeru, međutim, u završnici prvog poluvremena došlo je do velikog opuštanja u igri "valjka", što su gosti znalački kaznili i serijom 8:0 u završna dva minuta drugog kvartala potpuno istopili prednost Partizana (37:35).

Završnici drugog kvartala kao da je bila uvod u izuzetno mučnih drugih 20 minuta. Tek na momente dobrim rolama Koprivice, Trifunovića, Glasa i Ledeja crno-beli su odbijali napade rivala, koji je konstantno "disao za vratom" mladom timu Partizana, kojem su povrede slovenačkog reprezentativca (list u 32. minutu) i Trifunovića (veoma nezgodan pad prilikom zakucavanja i razbijena arkada, 33. minut) dodatno "iskidale" niti i već dobrano načete tečnosti u igri.

Kako se meč bližio kraju, rasla je i određena vrsta panike među crno-belima. Kako to obično biva, kada najviše želiš sve stane, tako je i Partizanov napad delovao prilično haotično u određenim situacijama, dok su Poljaci maksimalno koristili odustvo Koprivice i Smailagića zbog pet ličnih grešaka, i preko Kantera došli do ogromnih 73:68 pred završnih 120 sekundi meča.

Tu je svoju ulogu odigrao Željko Obradović. Najtrofejniji trener Evrope je sa dva brza tajm auta potpuno izbacio iz ritma rivala, koji do kraja meča nije postigao nijedan poen, dok je Partizanov junak na kraju postao Nemanja Dangubić, koji je sa dva ubačena bacanja 20 sekundi pre kraja i poenima iz ofanzivnog skoka pet sekundi pre isteka vremena otvorio crno-belima vrata izuzetno važnog trijumfa.

PARTIZAN: Kuruc, Ledej 10, Zagorac, Avramović 10, Koprivica 8, Dangubić 6, Smailagić 3, Miletić, Mur 4, Glas 18, Trifunović 12, Madar 4

ŠLONSK: Kolenda 9, Karolak 5, Kanter 21, Džastis 6, Gordon, Džjeva 12, Lendževaj 4, Gabinski, Mejers, Ramljak.

EVROKUP - A GRUPA, 7. KOLO
Trento - Turk Telekom 70:76
Huventud - Levaloa 86:63
Andora - Lijetkabelis 81:76
Hamburg - Lokomotiva Kubanj 100:82
Partizan - Šlonsk 75:73

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Malo je sreća pogledala i crno-bele. Posle izgubljene lopte uspeli su da odbrane napad, u kontri Avramović zakucava. Šlonsk vodi 73:70, minut i 25 sekundi pre kraja. Ledej je promašio trojku za produžetak, Dangubić je uhvatio ofanzivni skok, ali nije poentirao. Odbranili su se crno-beli, Dangubić je fauliran i ima dva bacanja 20.7 sekundi pre kraja. Pogodio je oba puta. Crno-beli osvajaju loptu, Trifunović promašuje trojku, ali Dangubić hvata skok u napadu i poentira za vođstvo Partizana. Gosti promašuju napad, do kraja je 0.9. Avramović je fauliran, prvo bacanje daje, drugo namerno promašuje. KRAJ! Pobeda Partizana 75:73.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

38. MINUT - Posle ofanzivnog skoka Dževe, Kanter ubacuje trojku. Prvi put od polovine prve deonice Šlonsk vodi 71:68 dva minuta i 44 sekunde pre kraja. Ledej promašuje sa poludistance iz karakterističnog šuta jednom rukom. Partizan u završnici nema rešenja za Kantera, koji novim poenima donosi gostima plus pet pred završnih 120 sekundi meča. 

36. MINUT - Kolenda odmah vraća trojku. Petu ličnu grešku dobio je i Alen Smailagić, a Kanter poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem poravnava rezultat tačno četiri minuta pre kraja meča.

34. MINUT - Neverovatno je šta se dešava Partizanu večeras. Nekoliko trenutaka posle povrede Glasa, Trifunović je u kontri zakucao, ali je izgubio balans i veoma nezgodno pao na parket. Srećom, deluje da je prošao "samo" sa puknutom arkadom. Zamenio ga je Mur i pogodio dodatno bacanje - 61:56, 33. minut. Koprivica je dobio petu ličnu grešku, na isteku 34. minuta Partizan vodi 66:60 posle izuzetno važne trojke.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

32. MINUT - Lakim poenima Ledeja otvorena je četvrta deonica - 56:52. Laki poeni i za Dževu na drugoj strani. Ledej pogađa i sa poludistance - 58:54. Nije dobro - najbolji igrač Partizana večeras Gregor Glas se uhvatio za list i uz pomoć saigrača je napustio parket. Ukazuje mu se pomoć pored klupe. Na isteku 32. minuta Dževa ubacuje dva bacanja - 58:56.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Posle duže pauze na teren se vratio Kuruc. Letonski reprezentativac ušao je u igru u završnih 60 sekundi treće deonice, koja je završena vođstvom Partizana 54:52, posle trojke Kolende u zavšnici pretposlednje četvrtine.

28. MINUT - Ponovo su crno-beli ušli u prazne minute, ali srećom po njih ovoga puta nisu ozbiljnije kažnjeni. Glas igra najbolju utakmicu od dolaska u Partizan, iz prodora je došao do svog 14. poena u dosadašnjem toku meča - 49:42, 28. minut.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

26. MINUT - Brza serija crno-belih 5:0 posle trojke Glasa i poena u kontri Trifunovića - 47:40, 26. minut.

24. MINUT - Propustili su gosti nekoliko prilika za izjednačenje, posle čega Koprivica poentira u reketu - 42:38, 24. minut.

22. MINUT - Drugo poluvreme otvoreno je s dva promašena bacanja Lendževajna i trojkom Uroša Trifunovića - 40:35, 21. minut. Kanter je polovičan s linije penala. 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Veliki pad u igri Partizana u završnici prvog poluvremena. Opustili su se pre vremena izabranici Željka Obradovića i za to ekspresno kažnjeni serijom Poljaka 8:0, koju je trojkom zaokružio Kanter. Na kraju prvog poluvremena crno-beli vode 37:35.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

18. MINUT - Pokušavaju Poljaci da uhvate rezultatski priključak, ali Balša Koprivica na obe strane terena radi sjajan posao i čuva dvocifreni plus valjku - 35:25, 17. minut. Pred završna dva minuta prvog poluvremena Partizan vodi 35:27, posle zakucavanja Ramljaka.

16. MINUT - Gosti su za trenutak zapretili serijom 6:0, ali je Ledej ubacio važnu trojku i vratio crno-belima dvocifreni plus na polovini druge deonice - 33:23.

14. MINUT - Posle vezanih poena Koprivice i Trifunovića, crno-beli su na novom najvećem plusu 30:17, 14. minut.

 

 

12. MINUT - Poenima Koprivice i Glasa Partizan dolazi do prve dvocifrene prednosti na meču 26:15. Poljaci na isteku 12. minuta prekidaju seriju crno-belih 18:0.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice, posle pet vezanih poena Glasa, Partizan vodi 22:15. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

8. MINUT - Posle tajm auta Obradovića, Partizan pravi ekspresnu seriju 6:0 poenima Glasa (dva) i Madara (četiri) - 15:14, 7. minut. Reaguje minutom odmora i trener Poljaka.Trojkom Trifunovića na isteku 8. minuta Partizan vodi 17:15.

 

 

Tokom prvog tajm auta na meču, Partizan je odao počast tragično preminulom nekadašnjem kapitenu Harisu Brkiću, koji je na današnji dan, pre 21 godine, podlegao povredama usled ranjavanja iz pištolja u predelu glave.

6. MINUT - Aleksa Avramović poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje - 9:8 za Šlonsk na ulasku u 5. minut meča. Prelako poentiraju gosti na startu meča. Skoro sve poene postigli su iz reketa ili sa slobodnih bacanja. Posle zakucavanja Dževe Poljaci vode 15:8. Obradović je primoran da zatraži minut odmora.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

4. MINUT - Na isteku 4. minuta Šlonsk vodi 9:5. Sporiji početak crno-belih.

2. MINUT - Meč je otvoren polovičnim učinkom Smailagića sa linije penala i lakim poenima Ramljaka na drugoj strani. Poeni iz prodora za Avramovića, Džastis pogađa prvu trojku na meču. Šlonsk vodi 5:3 u 2. minutu, ali samo na kratko, jer je Glas zakucao za izjednačenje.

Obradović je meč počeo s petorkom Avramović, Glas, Dangubić, Ledej i Smailagić.

I na ovom meču, kao i protiv Cedevite Olimpije, u dvorani se nalazi najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike