Selektor Srbije ništa ne krije, a ima poruku za hejtere: Toj gospodi bih preporučio...

01.12.2021

11:04

0

Autor: 24sedam

Sme li Srbija da gubi od Belgije?

Selektor Srbije ništa ne krije, a ima poruku za hejtere: Toj gospodi bih preporučio...
0MET2866 - Copyright MN Press

Srbija je početak kvalifikacija za Mundobasket završila dramatičnom pobedom nad Letonijom i porazom od Belgije

“Orlovi” su baltičku ekipu pobedili slobodnim bacanjima u poslednjim sekundama, dok je opšti konsenzus da je trijumf Belgijancima poklonjen. 

Za selektora Svetislava Pešića to nije iznenađenje. Ruku na srce, ni objektivnim ljubiteljima košarke, jer se zna da je ovaj sistem nepovoljan po mnogo osnova. To se vidi iz jedne izjave popularnog “Karija”. 

- Letonija je uigranija ekipa, mi još nismo ekipa - kaže Pešić za Večernje novosti.  

On priznaje da rivali Srbije ne spadaju u najbolje evropske ekipe, ali... 

- Ali, videćemo ko će se kvalifikovati. Ne bih ja otpisivao Belgiju, a pogotovo ne Letoniju. Igrali smo protiv dve veoma jake, uigrane selekcije, koje već neko vreme rade sa istim trenerom. Belgijski igrači su uglavnom internacionalci, nisu Mark Gasol i Vlade Divac, ali su među najboljima u svojim timovima u Francuskoj, Španiji, gde igra Sem Van Rosom koji je tamo već dugo jedan od najboljih plejmejkera. To je pokazao i protiv nas, praktično nas je dokusurio

Naravno, kad je reprezentacija u pitanju, pogotovo košarkaška, teško je sačuvati objektivnost, tako da je bilo kritika posle poraza od Belgije.  

- Naš najveći problem je neuigranost. Skupili smo se u nedelju uveče, već u četvrtak smo igrali utakmicu. Ostaje žal što nismo pobedili u Belgiji. Nikad ne znaš šta je bolje, ali ja uvek kažem "'ajde da pobedimo, pa da vidimo šta je bolje". Žalimo zbog poraza, ali i otkrivamo naše slabosti... Neko je napisao "Pešić je oštro kritikovao igrače". Ja uopšte nisam kritikovao, pričao sam šta se desilo, a ne ko je kriv. Kriv je i trener, sigurno nisu samo igrači. Nisam ni imao razloga da kritikujem, meni je važno da vidim požrtvovanje, disciplinu, želju za pobedom. Ako je to prisutno, ne mogu da kritikujem igrača kad pogreši

Pešić je svašta prošao u karijeri, ali nikad mu se nije desilo da igrače upoznaje manje od nedelju dana pre početka utakmice.  

- Jedino slično iskustvo je ono sa ol-star utakmice. Vodio sam tim Evrope, okupiš se uveče, održiš jedan trening ujutru i istog dana igraš utakmicu. To su, ipak, propagandne utakmice u kojima rezultat nije u prvom planu.

A što se tiče najžešćih kritika, onih koji govore da Srbija u kakvom god je sastavu ne sme da izgubi od Belgije, za njih selektor ima poruku:  

- Toj gospodi bih preporučio da dođu na utakmicu reprezentacije Srbije, a ne da sede ispred televizora i da kritikuju ili navijaju. Smanjićemo cenu ulaznica pa, ako se baš toliko brinu, neka dođu da pomognu reprezentaciji. Lako je držati govore da ovaj ne može da bude reprezentativac, da je Pešić trebalo da uzme tajm-aut ili da ubaci ovoga ili onoga. Ja to razumem, ali uvek i svuda ima tih skrivenih pomagača, ne samo kod nas. Moja poruka je da dođu i napune dvorane kao kad igraju Zvezda i Partizan, nek malo navijaju, a posle toga, ako im se nešto ne sviđa, imaju pravo i da kritikuju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike