Debitant od 34 godine rešio dramu Srbije: Nije verovao kad ga je selektor zvao - Čekaj, stvarno ja treba da igram?

25.11.2021

22:07

0

Diskretni heroj Srbije je zaslužio sve pohvale na roli protiv Letonije

Debitant od 34 godine rešio dramu Srbije: Nije verovao kad ga je selektor zvao - Čekaj, stvarno ja treba da igram?
0MET2714 - Copyright MN Press

Srbija je pobedila Letoniju u poslednjim sekundama utakmice. Pri rezultatu 100:100, fauliran je Marko Jagodić Kuridža, koji je mirno pogodio jedno bacanje, a drugo namerno promašio za pobedu "orlova" u meču u kome su uglavnom gubili.

MJK je debitant u reprezentaciji iako ima 34 godine, ali se potpuno stavio u funkciju tima i zaslužio pohvale selektora Svetsilava Pešića.

- On je fantastičan momak, koji ima iskustvo koje niko ne može da mu uzme. Ja mu kažem "šta ti vredi iskustvo ako ne znaš da ga iskoristiš". On ga je večeras iskoristio na najbolji mogući način. Prihvatili su ga igrači, veruju mu, Teodosić ga je stalno tražio pod košem, zna da napravi koš, zna i bacanje da pogodi. Pogodio bi on i drugo da nam je to trebalo.

 

 

Selektor je pričao sa širokim osmehom, a onda se prisetio kako je izgledao njegov poziv krilnom centru budućnosti.

- Ja kad sam ga zvao da dođe, nije čovek verovao. Meni je drago da je to prihvatio. Kaže, "čekaj, je l' ja stvarno treba da igram". Zahvalan sam mu zbog odnosa prema ovim mladićima, dao im je primer. Imamo mi igrače, samo treba da ih podržimo. Ne možemo svi da budemo Jokići, Divci, Danilovići, Bodiroge. Evo, i direktor reprezentacije Dragan Tarlać je igrao. Sve to treba staviti u funkciju.

Srbija u nedelju igra protiv Belgije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike