Bezobrazni selektor Letonije: Po protokolu moram da čestitam, ali sudije su odlučile meč...

25.11.2021

22:22

0

Gledali smo sjajnu utakmicu, ali je Italijan bio ljut na sudije

Bezobrazni selektor Letonije: Po protokolu moram da čestitam, ali sudije su odlučile meč...
0MET2181 - Copyright MN Press

Srbija je pobedila Letoniju sa 101:100 pogocima sa slobodnih bacanja 2,8 sekundi pre kraja meča, iako je tokom većeg dela utakmice bila u zaostatku.

Selektor Letonije, iskusni Italijan Luka Banki bio je ljut posle meča, a za poraz je okrivio sudije.

- Moramo po protokolu da čestitamo protivniku na pobedi, ali verujem da je večeras i naš tim zaslužio da igra produžetak. I navijači na tribinama su zaslužili produžetak. Teško je prihvatiti odluku da je bilo kontakta (na Jagodiću Kuridži, dok Banki misli da nije bio faul – prim. Aut). Možemo sada razmišljati, kad je jedan razlike posle 40 minuta igre, mnogo toga može da utiče. Ali, mi se sviđa kako smo pristupili utakmici. Kratko smo zajedno, pristupili smo dobro. Nije bilo vremena za taktiku. Verujem da su navijači uživali u takvoj utakmici. Sviđa mi se hrabrost i karakter mog tima. Ovo je utakmica koju su odlučile greške. Ali, nema se vremena za razmišljanje, idemo dalje i hoću da moj tim pokaže karakter u njoj.

Jedan strani novinar je pitao Bankija da li tehnička Svetislava Pešića pred kraj meča promenila kriterijum i uticala na suđenje…

- Ne želim u to da verujem, hoću da verujem u sistem. Mislim da su sudije odlučile utakmicu presudom kad nije bilo kontakta. Ali, neću da verujem da je tehnička Pešiću promenila kriterijum. Ne mogu to da verujem i neću u to da verujem. Hoću da verujem ovoj organizaciji i da krenemo dalje.

Najbolji igrač utakmice bio je Rihards Lomaš, koji je meč završio sa 33 poena.

- Bila je teška utakmica, nema se vremena za razmišljanje, moramo da se istuširamo i idemo dalje. Zaista sam ponosan na svoj tim. Teško je ovde igrati, nema se šta mnogo dodati. Mislim da smo zaslužili da igramo produžetak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike