Pešiću su neke stvari sada mnogo jasnije: Sada imam bolju sliku, znamo kako i šta dalje

28.11.2021

16:54

0

Srbija je poklonila Belgiji pobedu, ali selektor nije paničio

Pešiću su neke stvari sada mnogo jasnije: Sada imam bolju sliku, znamo kako i šta dalje
20211122npPesicS12 - Copyright MN Press

Slobodno se može reći da je Srbija samu sebe pobedila u Belgiji. Vodili su "orlovi" skoro sve vreme, a onda u finišu meča poklekli pred navalom rivala, koji je krenuo na sve ili ništa.

Selektor Svetsilav Pešić je rekao da su mu stvari jasnije posle početne pobede nad Letonijom i ovog poraza, a kroz izjavu je potvrdio utisak svih da je Srbija vratila rivala u život.

- Pre svega, čestitam Belgiji i njenom selektoru Dariju Đerđi, zaslužili su pobedu. Sve vreme je delovalo da smo kontrolisali utakmicu i rezultat, ali smo imali mnogo izgubljenih lopti, kojima smo vratili smo protivnika u igru. Posle izgubljenih lopti su pravili lake poene i popravilo im se samopouzdanje. To je razlog što nismo reagovali kako smo hteli. Znali smo na početku poslednje četvrtine da će Belgijanci biti agresivniji, fokusiraniji, tvrđi na lopti… I ovo se desilo.

Nastavio je selektor analizu utakmice:

- Poslednju četvrtinu smo počeli 8:0, 9:0, bez organizacije i tako smo im podigli samopouzdanje. Još jednom, ovo su kvalifikacije, prošlu smo dobili, večeras smo izgubili. Treba ovo da imamo na umu i da naučimo nešto. Imamo i mnogo igrača koji su prvi put u reprezentaciji, moraju da nauče kako se igra za nacionalni tim. Ovo je drugačiji sistem takmičenja, svaka utakmica je kao poslednja, moramo da kontrolišemo bolje napad i loptu. Svaka utakmica je teška za pobedu. Sada imam bolju sliku ovog tima, prvi put sam sa ovim momcima. Vrlo su talentovani, imaju dobar stav, bore se za zemlju i saigrače. To je osnova za budućnost.

Marko Jagodić-Kuridža je bio kratak:

- Igrali smo previše mekano. Ne znam zašto, ali smo se mučili u nekim defanzivnim zadacima. Nadam se da će ovo biti poslednji put da gubimo.

Srbija je odmah posle utakmice krenula na put za Beograd.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike