Hrvatska je veliki izazov, moramo najbolje što znamo: Ivon Anderson spremna za start kvalifikacija za EP

13.11.2021

16:43

0

Autor: 24sedam

Borbu za 14 mesta na Eurobasketu vodiće 38 reprezentacija, a Srbija kreće utakmicom u Zaboku

Hrvatska je veliki izazov, moramo najbolje što znamo: Ivon Anderson spremna za start kvalifikacija za EP
20210604npAnderson21 - Copyright MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Tuheljske Toplice, a u nedelju će u 18.00 u Zaboku odigrati prvi meč kvalifikacija za Evrobasket 2023. godine protiv domaće Hrvatske. Naš prvi rival već je odigrao prvi meč u Botevgradu protiv Bugarske i slavio sa 84:73.

Srbija u novi ciklus ulazi sa izmenjenim i podmlađenim timom, ali sa velikim motivom da se odbrana šampionske titule započne dobrom igrom i pobedom.

 

 

- Biće ovo izazovna utakmica za nas, jer Hrvatska ima veoma dobre igračice. U napadu imaju toliko mnogo opcija. Šutere, kreatore, napadače... i to će nas naterati da odigramo našu najbolju košarku. Fokusiraćemo se pre svega na odbranu, da igramo čvrsto, onako kako su ljudi navikli da nas gledaju, a iz takve odbrane da kreiramo lagane situacije u napadu. Jedva čekamo da počne utakmica i da pokušamo da nastavimo pobedničku tradiciju naše reprezentacije - poručila je Ivon Anderson za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora - u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom kod kuće.

Za 14 mesta na Eurobasketu bori se 38 reprezentacija, a sigurni učesnici su donaćini Izrael i Slovenija. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti 10 pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike