Zvezda i Partizan, to je uvek posebna stvar: Radonjić zna koju težinu imaju utakmice večitih rivala

13.11.2021

16:22

0

Autor: 24sedam

Pred prvi košarkaški derbi u AdmiralBet ABA ligi iz crveno-belog tabora najavljuju dobar meč pred svojim navijačima

Zvezda i Partizan, to je uvek posebna stvar: Radonjić zna koju težinu imaju utakmice večitih rivala
0MET3771 - Copyright MN Press

Dajem sve za pobedu - to će vam reći svaki navijač Crvene zvezde i Partizana pred svaku utakmicu ova dva kluba. U bilo kom sportu, ali pre svega u fudbalu i košarci.

A na redu je košarkaški derbi. U nedelju od 19.00 na parket hale Aleksandar Nikolić izaći će izabranici Dejana Radonjića i Željka Obradovića. I jedni i drugi sa jasnim ciljem - da pobede.

 

 

Derbi meč osmog kola AdmiralBet ABA lige dolazi u nezgodno vreme za crveno-bele. Biće to drugi u nizu od pet teških mečeva koje treba odigrati u samo osam dana.

- Prvi derbi u ovoj sezoni. Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana. Utakmice protiv Partizana imaju svoju specifičnost. Bez obzira što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana - kaže trener Zvezde, pa nastavlja da u ovoj utakmici ne može da se razmišlja o umoru, bolovima, problemima:

- Partizan je u ovom trenutku bez poraza i prvi je na tabeli.  Mi dočekujemo ovu utakmicu u žestokom ritmu u kome igramo naše mečeve i nakon velike potrošnje nakon utakmice sa Asvelom koja je proizvela da je više igrača izašlo iz nje sa posledicama tako da smo pokušali da iskoristimo ovo vreme na najbolji mogući način da se oporavimo, budemo što spremniji i odigramo dobar meč u nedelju.

MN Press
 

Jedan od najiskusnijih na parketu biće Marko Simonović, koji poručuje da motiv za utakmicu sa večitim rivalom nikada nije bio upitan.

- Igramo meč sa Partizanom, prvi ove sezone. Utakmice u kojima nije važno šta se dešavalo pre toga jer ti dueli nose posebnu inspiraciju i način igranja. Oni su ove sezone oformili iskusan stručni štab i  sastav, mešavinu mladih talentovanih igrača, i iskusnih, čak i onih koji su prošle sezone igrali F4 Evrolige i NBA ligu. Imaju dobar start u ABA ligi i skoro odličan u Evrokupu što dovoljno govori kakve su njihove ambicije u ovoj sezoni. Mi smo sa druge strane ponovo u seriji utakmica, odigrali smo tešku utakmicu sa ASVELom. Imali smo dva dana da se pripremimo, i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u nedelju pred našim navijačima - rekao je Simonović za sajt KK Crvena zvezda.

Crveno-beli su domaćini na ovom meču i apeluju na sve koji dolaze u halu da krenu ranije kako bise izbegle nepotrebne gužve. Tu je i poziv na sportsko i fer navijanje, bez vređanja rivala i ubacivanja predmeta na teren.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

ABA liga, 8. kolo

Petak:

FMP - SC Derbi 104:99

Split - Krka 87:77

Subota:

Borac - Cibona 17.00

Budućnost - Zadar 19.00

Cedevita Olimpija - Mornar 21.00

Nedelja:

Igokea - Mega 17.00

Crvena zvezda - Partizan 19.00

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike