Bivši trener Zvezde koji je od svojih igrača tražio da peru dresove kući pronašao novi klub

11.11.2021

15:20

0

Mihajlo Uvalin na novom zadatku u Poljskoj

Bivši trener Zvezde koji je od svojih igrača tražio da peru dresove kući pronašao novi klub
uvalin - Copyright MN Press

Bivši trener košarkaša Crvene zvezde Mihajlo Uvalin postavljen je za šefa stručnog štaba poljske ekipe Hidro Truk Radom.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, budući da je uprava kluba pre nekoliko dana raskinula saradnju sa dosadašnjim stručnjakom marekom Popjolekom sa kojim je ekipa zaređala sedam poraza u šampionatu.

Uvalin već dugo godina radi u Poljskoj i tečno govori poljski. On je u leto 2010. godine bio postavljen za trenera Crvene zvezde, ali je već na proleće usledio raskid saradnje. Posle toga je počeo da radi u Poljskoj, gde je sa ekipom Zjelona Gora osvojio titulu u sezoni 2012/13.

 Ostao je zapamćen njegov opis stanja tokom rada na Malom Kalemegdanu kada se klub urušavao pritisnut teškim finansijskim nevoljama:

- Ekonom nam se požalio da nema praška za pranje dresova. Rekao sam igračima da skupe novac i sami ih operu, da im dresovi ne bi smrdeli. Kada smo došli u Zagreb bez bandaža, tražili smo od domaćina da nam ih daju, pod izgovorima da smo ih zaboravili u Beogradu. U hotelu "Dubrovnik" su nas sačekali sa pitanjem kada ćemo da platimo vodu popijenu na prehodna dva gostovanja - pričao je svojevremeno Uvalin.

Uvalin je radio u Ostendeu, Megi, Politietniki Galčina iz Ukrajine, Šćećinu i Slasku iz Poljske, turskom Jesilgiresunu...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike