Džabarovom sinu samo šest meseci zatvora zbog pokušaja ubistva: Nožem komšiji izbušio glavu, nesrećnik zamalo nasmrt iskrvario (FOTO, VIDEO)

11.11.2021

08:07

0

Autor: 24sedam

Adam Abdul Džabar priznao krivicu, tužilac očajan tvrdi da je kazna uvreda za pravdu

Džabarovom sinu samo šest meseci zatvora zbog pokušaja ubistva: Nožem komšiji izbušio glavu, nesrećnik zamalo nasmrt iskrvario (FOTO, VIDEO)
džabar1 - Copyright Printscreen/YouTube

Bizarna svađa u Južnoj Kaliforniji zamalo je završena tragično.

Sin legendarnog košarkaša Karima Abdula Džabara, Adam, osuđen je na šest meseci zatvora zbog pokušaja ubistva.

 

 

Adam (29) priznao je krivicu po tri tačke za napad smrtonosnim oružjem i po jednoj tački za nošenje bodeža, a kazna je uvećana za nanošenje teških telesnih povreda, navedeno je iz kancelarije tužioca u okrugu Oranž.

 

 

Incident, koji je umalo završen ubistvom, izbio je zbog kante za đubre u junu prošle godine! Džabara je komšija Rej Vinzor (60) optužio da ne prazni kante, izbila je svađa, a sin košarkaške legende je lovačkim nožem izbo po potiljku nesrećnog komšiju.

Istragom je utvrđeno da postoji čak sedam uboda na telu Vinzora, koji i godinu i po dana kasnije ima vidljive tragove od napada.

Printscreen/YouTube
 

Tužioci su tražili zatvorsku kaznu od sedam godina, jer je komšija baš gadno povređen, imao je čak i frakturu lobanje od siline udaraca nožem, a zamalo je iskrvario nasmrt.

- Ovo nije kazna, ovo je ćuška po ruci nemirnog deteta. Ovo je apsolutna greška pravde - saopštio je, nakon izricanja presude, okružni tužilac Tod Spicer, pa obrazložio:

- Čovek je umalo iskrvario pred vratima hitne pomoći nakon što je izboden toliko nasilno da mu je i lobanja slomljena. Zanemarivanje ljudskog života ubog spora oko kante za smeće zaslužuje mnogo veću zatvrosku kaznu.

Prema odluci suda Adam Abdul Džabar će na odsluženje kazne 7. januara, a do tog dana će moći da podnese zahtev za kućni pritvor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike