Džabar vodi tim snova: Počela je 75. sezona NBA lige! (FOTO, VIDEO)

20.10.2021

05:55

0

Objavljeno prvih 25 imena najzaslužnijih košarkaša za stvaranje imidža najkvalitetnije lige na svetu

Džabar vodi tim snova: Počela je 75. sezona NBA lige! (FOTO, VIDEO)
profimedia-0083966198 - Copyright Profimedia

Pobedom Milvokija nad Bruklinom od 127:104, uz po 32 poena Janisa Adetokunba s jedne i Kevina Durenta s druge strane počelo je jubilarno 75. izdanje NBA lige.

U drugom meču videli smo trijumf Golden Stejta nad Los Anđeles Lejkersima (121:114) uz maestralnu partiju i dabl-dabl učinak srpskog internacionalca Nemanje Bjelice.

printscreen/NBA
 

Čelnici NBA lige odlučili su da povodom jubilarnog izdanja lige naprave spisak od 75 košarkaša koji su imali najveći uticaj na to da se o ovom takmičenju priča širom sveta.

Na dan početka sezone objavljeno je prvih 25 imena najuticajnijih, a mesto broj 1 pripalo je, može se reći zasluženo, Karimu Abdulu Džabaru.

Gledajući imena, odnosno njihov redosled, konstatujemo da se nije vodilo računa o tome da imena košarkaša budu poslagana po zaslugama, ali su među prvih 25 neki od onih "da se smrzneš" asova zbog kojih se NBA gledala i gleda toliko mnogo širom sveta.

Da ne bismo nabrajali sve (vidi fotografiju) izdvojili smo nekoliko onih koji su ostavili baš dubok trag u svetu košarke.

 

 

Pored Džabara tu su i Čarls Barkli, Džulijus Irving, Mozes Meloun, Stiv Neš, Hakim Olajdžuvon, Dirk Novicki...

Dovoljno da zaintrigira za početak. Ostaje da sačekamo i zvanično objavljivanje preostalih 50 najuticajnijih. Sledećih 25 biće objavljeno naredne noći, a preostalih 25 u noći između četvrtka i petka. Izbor sigurno nije bio nimalo lak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike