Puštali smo igračima zvižduke sa razglasa na treningu, ali ovo je drugačije: Trener FMP-a ne zamera ništa svojim košarkašima

06.11.2021

20:46

0

Trener Nenad Stefanović nije imao razloga da se žali, uprkos promašenim "zicerima"

Puštali smo igračima zvižduke sa razglasa na treningu, ali ovo je drugačije: Trener FMP-a ne zamera ništa svojim košarkašima
Nenad Stefanović - Copyright MN Press

FMP je definitivno najveće iznenađenje ove sezone u AdmiralBet ABA ligi. Večeras su "panteri" namučili Partizan, izgubili su pet razlike, ali su u finišu meča promašili nekoliko "zicera" i polaganja i imali nekoliko izgubljenih lopti.

Ništa od toga trener Nenad Stefanović ne zamera svom neiskusnom timu, što je i naglasio posle meča.

- Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Danilo Tasić nije igrao, on bi nam mnogo značio svojim iskustvom i mirnoćom. Ovo je sada velika scena, ima mnogo novinara, pa da iskoristim priliku da kažem nešto drugo. Naš tim nije iskusan, mislim da ne znaju, ne verujem da su ljudi zlonamerni. U ovom timu su zajedno tri sezone ABA lige. U stručnom štabu, ako se izuzme Goran Topić, nema nijedna. Imamo 10 novih igrača, večeras smo imali tri srpska igrača sa velikom minutažom. Kada je poslednji put neko u poslednjih nekoliko godina imao tri srpska igrača od 20, 19 i 18 godina na terenu?

Odmah se nadovezao:

- Partizan ima mlad tim, to znam. Što se tiče utakmice, devet ofanzivnih skokova u prvom poluvremeno je uticalo da rezultat bude malo bolji. Ekipa je bila tu, zadovoljan sam. Jeste, promašimo "zicer", ali borili smo se. Ja sam zadovoljan partijom moje ekipe. Možda je ovo novi nivo čvrstine za nas, tako da je lepo da smo imali iskustvo. Super je bila atmosfera, mislim da će to značiti ovim momcima.

On je istakao da se tim trudio na treninzima da se prilagodi atmosferi.

- Ne zameram momcima ništa. Bili smo inventivni na treningu. Spremali smo se, ali teško je. Bilo je bučno sve vreme, sigurno da je neiskustvo uticalo, ali to je nešto sa čime možemo da živimo. Bitno mi je da se bore. Tasić je neko ko nam donosi mirnoću, ali Partizanu je falio Smailagić, tako da ne mogu da se žalim. Prehlada je u pitanju. A na treningu smo puštali sa razglasa zviždanje, probali smo uz to da treniramo, čak smo pojačavali na bacanjima, ali ovo je drugačije. Mada, 17/21, nije loše – dodao je uz osmeh.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike