Borac ispustio SC Derbi u „Morači“! Finiš delo pokvario

05.11.2021

21:20

0

Čačani pretrpeli treći vezani poraz u AdmiralBet ABA ligi

Borac ispustio SC Derbi u „Morači“! Finiš delo pokvario
normal_SC_DERBY_-_BORAC_CACAK_017 - Copyright ABA liga/SC Derbi

U prvoj utakmici 7. kola AdmiralBet ABA lige čačanski Borac je poražen u Podgorici od Studentskog centra Derbi rezultatom 88:74 (17:17, 22:29, 21:12, 28:16). Domaćin je boljom igrom u finišu prelomio meč u kojem su i gosti imali svoje šanse da stignu do trijumfa.

Čačani su bolje otvorili meč u 7. minutu poveli su sa 17:6, usledila je serija 11:0 domaćina i izjednačenje na kraju prve četvrtine.

Narednu deonicu gosti su otvorili sa dve trojke Marka Pecarskog, šut za tri poena je potom pogodio i Hanter Hejl, a ravnopravnu drugu četvrtinu bolje su finiširali gosti. Aleksa Novaković je takođe bio uspešan za tri poena, da bi tačku na šuterski uspešno poluvreme stavio u poslednjoj sekundi Lautaro Lopez koji je pogodio koš sa polovine terena za 46:39.

U nastavku, Džastin Edvards i Kenan Kamenjaš su jedini pogađali za domačina i doneli preokret (52:51), da bi Andrija Slavković trojkom dve sekunde pre kraja treće deonice obezbedio vođstvo pred odlučujućih deset minuta duela.

Flečer Megi preuzeo odgovornost u finišu, pogodio je tri šuta, od toga dve trojke, Slavković je nastavio dalekometnu paljbu za 74:69 tri minuta pre kraja, a proradio je i Vinjales, dok su Čačani u tim momentima zatajili.    

Najzapaženiji u pobedničkom timu bili su Kenan Kamenjaš sa 15 poena i 10 skokova, Kajl Vinjales sa 13 i Džastin Edvards sa 12 poena, kod Borca, Marko Pecarski i  Ivan Marinković postigli su po 14 poena, a Aleksa Novaković 13 poena.

Parovi 7. kola

Subota
Cedevita Olimpija - Split
Partizan - FMP
Mornar - Igokea

Nedelja
Mega - Budućnost
Zadar - Crvena zvezda
Cibona - Krka

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike