Ovako Obradović uči igrače o ponašanju: Rekao sam Muru da treba da se izvini, znate kako hoću da radim i da se ponašam

06.11.2021

20:20

0

Trener je prekinuo uvredljivo skandiranje, a onda govorio koliko radi na smirivanju tenzija

Ovako Obradović uči igrače o ponašanju: Rekao sam Muru da treba da se izvini, znate kako hoću da radim i da se ponašam
PARTIZAN_vs_FMP_53 - Copyright MN Press

Partizan se namučio protiv FMP-a, ali je ipak upisao još jednu pobedu u AdmiralBet ABA ligi, sedmu u sedam kola.

Trener Željko Obradović je bio zadovoljan svime osim samim finišom, ali je više priče bilo o vankošarkaškim temama, koje su se pojavile dan pre, ali se sve vrlo brzo smirilo. On je večeras čak prekinuo uvredljivo skandiranje, a onda je medijima opisao koliko se trudi oko toga.

- Mislim da smo i večeras otvorili utakmicu na dobar način, za razliku od pre par dana. Izgledalo je mnogo bolje u napadu. Izgledalo je prilično dobro do možda poslednjih pet minuta utakmice. Igrači moraju da shvate da kad imamo pozitivan rezultat, a protivnik juri da se vrati i igra na celom terenu udvajanje, onda je to situacija gde treba da se bude maksimalno agresivan i da se igra odmah za koš. Nismo to uradili, ušli smo u problem. Kako je bilo da bilo. Ispred nas je veoma interesantna nedelja, idemo u Andoru, pa nas onda čeka utakmica sa Crvenom zvezdom.

U timu nije bilo Alena Smailagića, koji ima probleme sa stomakom. U klubu očekuju da bude spreman sutra ili za ponedeljak za trening.

O samoj situaciji kada je prekinuo uvredljivo skandiranje, se više raspričao i poslao pravu, gospodsku poruku.

- Nemam šta previše da pričam o tome. Ja sam se vratio posle mnogo vremena ovde da radim i rekao sam kad sam dolazio šta će biti način na koji ću želeti da se ponašam i probati da utičem na igrače, ljude u klubu i ostale. Koliko ću uspeti, to je pitanje. Ja sam neko ko je uvek pokušavao da se ponašam korektno. Ja malo pratim medije i sinoć sam bio iznenađen kada sam video izjavu Dalasa Mura i saopštenje Železnika. Ja ponekad uđem na te sajtove, da pogledam rezultat neke utakmice i statistiku i šta rade naši u NBA. Toliko je interesovanje moje za vesti na sajtovima. Možete misliti koliko sam se iznenadio onda kada mi je jedan prijatelj rekao za ovo sa Murom. I onda sam jutros na treningu reagovao i rekao Muru da ljudima iz Železnika to smeta i da treba da se izvinimo. On je, međutim, već dao izjavu i izvinio se. Ja sam zvao i pitao ljude iz Železnika da li treba da dođemo da im se izvinimo. Pitao sam i trenera, koji je izvanredan momak i izvanredno radi, da ako se plaše problema, da li žele da zajedno izađemo na teren. Rekli su da ne treba i da je sve u redu. Mislio sam da je bila veoma fer i korektna utakmica.

Na kraju je istakao:

Što se tiče ostalih stvari, na koje ja nemam odgovor, nadam se da ste videli moju reakciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike