Partizan ukrotio "pantere"! Nastavljen pobedniči niz, Obradović morao da podvikne i na "grobare"

06.11.2021

19:51

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli na derbi idu bez poraza u AdmiralBet ABA ligi

Partizan ukrotio "pantere"! Nastavljen pobedniči niz, Obradović morao da podvikne i na "grobare"
PARTIZAN_vs_FMP_11 - Copyright MN Press

Posle velike pobede protiv Huventuda, košarkaši Partizana su se trijumfalno vratili na regionalni kolosek. U 7. kolu AdmiralBet ABA lige crno-beli su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali FMP i sačuvali status nepobedivog tima ove sezone - 74:69 (20:13, 19:17, 23:18, 12:21).

Potez Željka Obradovića sat vremena pre početka meča jasno je pokazao koliko crno-belima znači meč protiv rivala s kojim su utakmice poslednjih sezona sve samo ne obične. Takođe, najtrofejniji trener Evrope je tokom susreta sa FMP pokazao veliku stranu svoje ličnosti, kada je odreagovao na uvredljivo skandiranje "grobara", koje je posle toga utihnulo i više se nije ponovilo do kraja duela.

MN Press
 

Odigrao je "valjak" jednu od slabijih utakmice pod vođstvom Željka Obradovića, ali, srećom po njih, to nije imalo skupu cenu. Nekoliko puta tokom meča, greškama i brzopletošću, izabranici najtrofejnijeg trenera Evrope su dozvoljavali rastrčanom i raspoložemo rivalu da se vraća iz dvocifrenog zaostatka, da bi na kraju, pukom srećom izbegli dramatičnu završnicu.

Ono što može da raduje "valjak" jeste podatak da su do pobede došli bez ikakvog učinka prve napadačke opcije u dosadašnjem toku sezone Kevina Pantera i, zbog stomačnih problema odustnog Alena Smailagića, čije su poene na večerašnjem meču preuzeli Aleksa Avramović i Zek Ledej.

MN Press
 

Posle maestralne role protiv Huventuda, američki bek nije uspeo da pronađe prepoznatljiv ritam protiv FMP. Istini za volju nije previše ni pokušavao, ali pet promašenih šuteva za tri i jedna za dva, svakako su jedan od glavnih razloga zbog kojeg crno-beli nisu znatno ranije prelomili rivala. Drugi je, bez dileme, čak 17 izgubljenih lopti, što dosad nije bila odlika Obradovićevog tima, koji je u završnih deset minuta meča ušao sa, delovalo je, sigurnih 14 poena viška.

Nekoliko puta pre toga, tokom prve tri deonice, Partizan je išao plus 13, najviše i plus 16 (62:46 u finišu trećeg kvartala), ali su gosti na krilima Nevelsa, Džonsa i Izundua svaki put uspevali ekspresno da se vrate u meč i na kraju umalo da dođu u priliku da ugroze, već upisanu pobedu, Partizana.

MN Press
 

Kada je Radonjić ubacio trojku i doveo "pantere" samo na minus pet, dva minuta pre poslednjeg zuvka sirene, delovalo je da se u "Pioniru" sprema ultra neizvesna završnica, međutim, tada je i gostima malo zadrhtala ruka, pa su nekim greškama omogućili crno-belima da, koliko toliko, mirno privedu meč kraju.

PARTIZAN: Kuruc 6, Panter, Ledej 18 (7 sk), Zagorac 4, Avramović 15, Koprivica 7, Dangubić 5, Miletić 4, Mur 6, Glas, Trifunović 8, Madar 1.

FMP: Nevels 15, Pavićević 5, Vujičić 2, Džons 15, Šaranović 1, Nikolić 4, Radonjić 7, Izudnu 20, Simović, Nerandžić.

Parovi 7. kola

Petak

SC Derbi – Borac 88:74

Subota
Cedevita Olimpija – Split 86:60
Partizan - FMP 74:69
Mornar - Igokea

Nedelja
Mega - Budućnost
Zadar - Crvena zvezda
Cibona - Krka

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Ledej pogađa dva bacanja - 74:67. Džons je takođe siguran s linije penala, 33 sekunde pre kraja - 74:69. Na kraju, pobeda Partizana - 74:69.

38. MINUT - Posle dva ubačena bacanja Džonsa i trojke Radonjića, FMP je prišao na samo pet poena zaostatka pred završna dva minuta meča 72:67.

36. MINUT - Samo sedam poena je Partizan postigao za šest poena četvrte deonice, što "panteri" koriste i preko Izundua i Pavićevića prilaze na minus sedam. Dangubić polovičnim učinkom s linije penala prekida mini seriju gostiju - 70:62, 36. minut. 

MN Press
 

34. MINUT - Posle ubačenih bacanja Izundua i Mura, Vujičić i Nevels su vratili goste na jednocifren minus, ali je Uroš Trifunović poentirao iz teške pozicije za zaustavljanje naleta rivala - 69:59, 34. minut.

32. MINUT - "Panteri" su otvorili četvrtu deonicu brzom serijom 5:0, koju poenima iz reketa prekida Koprivica 64:53, 32. minut. 

TREČA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju treće deonice Partizan vodi 62:48.

MN Press
 

 

28. MINUT - Kuruc (trojka) i Avramović (dva poena iz ofanzivnog skoka) donose crno-belima 60:44 u 28. minutu. Nevels poentira za FMP na isteku 28. minuta.

26. MINUT - Partizan serijom 8:0 (po četiri poena Avramovića i Ledeja) ekspresno vraća dvocifreni plus - 55:40, 26. minut. 

24. MINUT - Nevels i Radonjić su na trenutak vratili "pantere" na minus sedam (45:38), ali je Panter brzo prekinuo nalet rivala i na isteku 24. minuta vratio crno-belima plus devet 47:38.

22. MINUT - Sjajnim zakucavanjima Koprivice i Ledeja otvoreno je drugo poluvreme. Između je poene za FMP postigao Nikolić - 43:32, 22. minut.

MN Press
 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 39:30. Uspeli su "panteri" u poslednja dva minuta druge deonice da se koliko toliko vrate u meč, na krilima Džonsa, koji je u završnih 60 sekundi postigao pet poena u seriji gostiju 7:0.

18. MINUT - Razigrao se u finišu prvog poluvremena i Uroš Trifunović, vezao je dve trojke i doneo novi najveći plus "valjku" 39:23, 18. minut.

16. MINUT - Miletić sa dva bacanja, Mur trojkom i Ledej sa dva poena vraćaju crno-belima maksimalni plus u dosadašnjem toku meča 33:19, 16. minut.

MN Press
 

14. MINUT - Miletić i Dangubić poentiraju za mini seriju 4:0, kojom se Partizan vraća na dvocifreni plus - 26:15, ali Radonjić pogađa dva bacanja - 26:17, 14. minut.

12. MINUT - Posle dva minuta igre u drugom kvartalu rezultat je 2:2, posle poena Zagorca i Izundua, 22:15, 12. minut. 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice Partizan vodi 20:13. Goste odličnom solo minijaturom održava Nevels, koji je postigao sedam poena za goste u prvoj deonici.

MN Press
 

8. MINUT - Nevels i Nikolić su kreirali seriju gostiju 6:0, koju polovičnim učinkom s linije penala prekida Panter. Isti učinak nešto kasnije imao je i Madar - 17:9, 8. minut.

6. MINUT - Spektakularnim zakucavanjem Ledeja, pa poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem Koprivice, crno-beli u 6. minutu dolaze do prvog dvocifrenog plusa na meču - 15:3. Nevels prekida seriju Partizana 8:0.

4. MINUT - Izundu je postigao tri poena i na trenutak prekinuo seriju Partizana, ali potom Arvamović pogađa trojku za 10:7 u 4. minutu.

2. MINUT - Poenima Avramovića (dva) i Ledeja (tri), Partizan dolazi do brzih 5:0 u prvom minutu meča. Avramović pogađa dva bacanja za 7:0 u 2. minutu. 

 

 

 

 

Za razliku od prethodnih sezona, crno-beli u tekućoj, kada utakmice igraju kao domaćini, nemaju zaštitnu barijeru iza klupe za gostujući tim, ali ona postoji na mestu predviđenom za sedenje gosti kluba koji dolazi na megdan "valjku".

24sedam/Pavle Knežević
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike