Mur pecnuo „pantere“, FMP traži kaznu, iz Partizana poručuju: Nečistota je u oku posmatrača

05.11.2021

18:44

0

Usijana atmosfera pred mali gradski derbi AdmiralBet ABA lige

Mur pecnuo „pantere“, FMP traži kaznu, iz Partizana poručuju: Nečistota je u oku posmatrača
20211023mmMur09 - Copyright MN Press

Ni ove godine nije izostavljena „tradicija“ podizanja tenzija pred meč Partizana i FMP. Crno-beli u subotu od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekuju „pantere“, koji su saopštenjem reagovali na izjavu beka kluba iz Humske Dalasa Mura, koji je u najavi meča, u jednom trenutku FMP nazvao „malom Crvenom zvezdom“.

Zbog te rečenice, klub iz Železnika tražio je od rukovodstva AdmiralBet ABA lige kaznu za američkog beka, zahtevajući čak i od trenera Partizana Željka Obradovića da se ogradi i osudi izjavu svog košarkaša.

Ubrzo je, na saopštenje „pantera“ stigao odgovor iz Humske.

- Ne znam ima li svrhe uopšte se osvrtati na zahtev koji je naš sutrašnji rival uputio ligi? Nije FMP kolektiv kojem Partizan treba da polaže račune, čak je verovatno i poslednji kojem bi nam palo na pamet da bilo šta objašnjavamo. Svi znamo da je nečistota u oku posmatrača. Taj nadimak koji je naš igrač spomenuo, nismo mi nadenuli FMP-u, već on postoji neko vreme. Za nekoga bi taj nadimak možda predstavljao priznanje za kvalitetan rad, jer je Crvena zvezda osvojila puno trofeja u poslednjih nekoliko godina – rekao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović za „Blic“.

„Panteri“ su u svom saopštenju nekoliko puta istakli i podatak da je Dalas Mur reprezentativac Albanije, što je dodatno zasmetalo prvom čoveku crno-belih.

- Više me brine što je neko iskoristio nečistotu iz svog oka za pokušaj okretanja situacije i napad na članove Partizana. Ko je čiji reprezentativac, to je lična odluka i lično pravo svakoga. Partizan nikada ljude nije odvajao na taj način. Nemojte da se bavimo glupostima, hajde da igramo košarku. Nadam se da će sutrašnji meč proteći u najboljoj mogućoj atmosferi, da će publika podržavati Partizan kao što je i do sada to činila i da protivniku neće uputiti niti jednu pogrdnu reč. A neka bolji pobedi - rekao je Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike