Partizanov heroj ovo nije doživeo: Morao sam da skočim u publiku, ono je bilo neverovatno

03.11.2021

08:20

0

Kevin Panter posle meča nije ni pokušavao da sakrije osmeh

Partizanov heroj ovo nije doživeo: Morao sam da skočim u publiku, ono je bilo neverovatno
Panter i Ledej - Copyright MN Press

Ni posle (ne)prospavane noći emocije se ne smiruju. A i kako bi? Partizan je svojim navijačima priredio još jedno nezaboravno veče. U poslednjih 10 minuta je ušao sa 10 poena zaostatka, ali nije odustajao i onda je na kraju preokrenuo i pobedio Huventud.

Ceo tim je to uradio, ali junak pobede svakako je Kevin Panter, koji je u finišu dao tri teška šuta, uključujući i pobednički, koji je raspametio baš sve.

Iako iskusni Amerikanac nije baš zahvalan za priču s novinarima, jer je šrkt na rečima i odgovara koliko mora (ipak je košarka njegov posao), ovog puta mu nismo dali da se izvuče sa par reči i rutinom. Mediji su ga čekali i dočekali.

- Izvinite što ste čekali, izvinite, morao sam da stavim led, pa da malo odmorim i sve to. Umoran sam, umoran – govorio je Panter kroz osmeh.

A onda je prepričao onaj ludi finiš.

- Hoćete da znate koju akciju smo pozvali? Zove se 'tamb ap' akcija. Trener je rekao 'samo uzmi loptu'. Pre toga sam dao koš na istu akciju, očekivao sam da će biti preuzimanje. Nisam znao da li će me udvojiti, to su radili tokom meča kada sam šutirao neke trojke umesto da napadnem, a znao sam da čim se desi preuzimanje, ja idem na obruč. Došao sam do pozicije koju sam želeo.

 

A šta prolazi kroz glavu kad se rešava utakmica i kad je finiš meča i lopta u rukama, a sat otkucava?...

- Iskreno… Samo razmišljam da me protivnička ekipa ne udvoji, to je jedino o čemu razmišljam u takvim momentima. Ako me niko ne udvoji znam da ću postići koš. Kada sam dobio loptu u ruke samo sam u sebi ponavljao: "Bože, samo nemoj da me ne udvoje".

U Pioniru je zaista bio delirijum kakav se retko viđa, a Panter je po završetku meča utrčao u publiku, koja mu je skandirala ime i vikala "MVP, MVP".

- Trudim se da uradim svoj deo posla i da dam doprinos. Osećaj je stvarno neverovatan. Uložio sam mnogo vremena i rada u te šuteve koje ljudi vide da pogađam, a sve to je zbog ovakvih trenutaka. Cenim to i znam da moram da nastavim.

Skok u publiku?

- Morao sam da skočim. Toliko su nas bodrili, nestvarno.

Bilo je i trojki, ali sa poludistance si ubitačan?

- Trudim se. Radim mnogo na tome, tačnije tokom cele karijere radim na igri sa poludistance. Znam da dosta igrača više ne voli te šuteve, idu isključivo na šut za tri. Izuzetno je teško braniti taj šut iz driblinga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike