Partizanov "diskretni heroj" Alen Smailagić: Nešto mi je reklo, šutni je, biće to sve super! (FOTO, VIDEO)

03.11.2021

07:31

0

Autor: Adam Štulić

Mladi košarkaš, uz Kevina Pantera, junak velike pobede Partizana protiv Huventuda

Partizanov "diskretni heroj" Alen Smailagić: Nešto mi je reklo, šutni je, biće to sve super! (FOTO, VIDEO)
0MET2024 - Copyright MN Press

Herojsku pobedu izvojevali su košarkaši Partizana u 3. kolu Evrokupa. U prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“, u atmosferi koja je često podsećala na onu po kojoj su crno-beli i beogradski hram košarke postali prepoznatljivi širom sveta, izabranici Željka Obradovića su savladali Huventud 68:67, zadržavši tako status nepobedivog tima na startu nove sezone.

Apsolutni junak velikog trijumfa Partizana u izuzetno dramatičnoj završnici bio je Kevin Panter, a ulogu „disretnog heroja“ večeri poneo je Alen Smailagić, koji je u odlučujućoj, poslednjoj, četvrtini sa dva poteza pogurao „valjak“ ka preokretu posle zaostatka od 10 poena.

 

 

- Trener nam je organizovao celu odbranu, rečeno nam je kako da igramo. I publika je bila neverovatna, ona nas je digla, nije odustala do samog kraja i to nam je dalo snagu da nastavimo – rekao je posle meča Smailagić.

Mladi košarkaš je prvo sjajnim zakucavanjem „zapalio“ Pionir u momentima kada je Partizan krenuo da topi dvocifreni zaostatak, da bi trojkom dva minuta najavio Panterovu rapsodiju i ogromno slavlje.

- Nemam pojma, nije to planirano kucanje. Momenat, želja… Video sam da sam kod obruča, rekoh aj da probam da zakucam. A što se tiče trojke, nešto mi je reklo, šutni je, biće to sve super – rekao je Smailagić, opisavši pobedonosne poene Pantera.

- Bio sam ispod koša i molio sam Boga da uđe. A ako ne, da probam samo malo da je pipnem. Ali ušla je.

 

 

Veliku bitku vodio je Smajli sa iskusnim hrvatskim centrom Antom Tomićem.

- Puno mi je značilo igranje protiv njega. Tomić je jedan od najinteligentnijih igrača na našoj poziciji. Dobro je suprotstaviti se tako nekom protivniku, da mogu da pokupim neke fore i fazone. Da se izmerim gde sam i koliko još treba da radim – kazao je Smailagić, uz komentar Ledejevog „leta“ u publiku po završetku meča.

- To je puno emocija. Ne može da se kontroliše. Kako stvari nose, mentalitet ekipe koju je Željko sastavio… Stvarno neverovatno… - istakao je Alen Smailagić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike