Moraće nešto da se menja: Čović otkrio koji su problemi postojali u timu, a zatim pričao o Evroligi

01.11.2021

12:31

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek crveno-belih spomenuo je i predstojeće izbore u klubu sa Malog Kalemegdana

Moraće nešto da se menja: Čović otkrio koji su problemi postojali u timu, a zatim pričao o Evroligi
Nebojsa Covic - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde odavno su u punom takmičarskom ritmu, igrajući na dva "fronta", AdmiralBet ABA ligi i Evroligi. Koliko je do sada urađeno i koliko je zadovoljan, objasnio je predsednik crveno-belih, Nebojša Čović.


U regionalnom takmičenju, učinak ekipe Dejana Radonjića je 4-1, a u kontinentalnom 2-5.

- Očekivali smo da nešto malo bude bolje. Što se tiče Evrolige, odigrali smo sedam kola. Ostvarili smo dve pobede. Dobili smo Makabi u Tel Avivu, ali smo to poništili u Beogradu, protiv Albe. Idemo dalje, ali je veoma teško. Od 1. do 28. oktobra odigrali smo 11 utakmica. To je utakmica na svaka dva i po dana. U međuvremenu se prešlo oko 16 hiljada kilometara. Taj raspored smo znali, ali opet... Ne možete da planirate povrede. Imali smo devet povređenih igrača, plus korona. Cirbes je bio vakcinisan i dobio je koronu. Ivanović je preležao i dobio dve vakcine, sada se oporavlja od korone. Čak devet igrača manje je bilo u rotaciji. U jednom trenutku imali smo pet-šest igrača - kazao je Čović za RTS i dalje naveo da je nešto potrebno da se menja.
 
MN Press
 

- Videćemo, ali to ne zavisi od nas, ali mora da se nešto menja u evropskoj košarci. Na ovaj način igrati... Mi iz regionalnog takmičenja nemamo ulazak u Evroligu. Zvezda je prvak, ali je samo sticajem okolnosti dobila vajld kard. Ali imate timove koji su igrali polufinale ili finale, ne igraju nigde, već traže izlaz u FIBA takmičenja. Pogubljen je onaj redosled na koji smo navikli, koji zavisi od sportskih rezultata. U Evroligi se dešavaju neke nelogične stvari.

Neminovno je da se ovakav kalendar menja, jer nećemo moći da izdržimo. Mi nemamo 18, 19 ili 20 igrača. Sa ovih 14-15 igraća imamo ogromne finansijske probleme. Veoma je teško i imamo situaciju da klubovi troše više nego što zarađuju.

Na primer, pobeda u Evroligi je 37.000 evra, a u fudbalu su mnogo veće nagrade. U doba korone ne možete da očekujete ne znam kakve sponzore. Zvezda mora da radi transparentno. Stalno smo pod kontrolom i od kada sam ja došao, nismo u sivoj zoni. Znate, one priče priče o bankomatu... Da smo imali veći budžet možda bismo imali bolje rezultate.

Dotakao se Čović i predstojećih izbora u Zvezdi.

- Ne govorim ovo da bih kukao, uvek radimo koliko možemo. Pošto su pred nama izbori ljudski je reći da nešto ne možete i ako nemate izazov da neko drugi dođe ko to može lepše... Za ovih deset godina je osvojeno 17 trofeja, plus juniorska Evroliga, plus dva finala, a o mlađim kategorijama da ne pričamo. Postavili smo sistem i menadžment vredno radi. Ali hajde da vidimo da li može i šira društvena zajednica da pomogne. Kada to kažem, zahvalan sam i gradu i državi, ali verujte ne možemo da izdržimo - zaključio je Čović koji je na kraju pozvao navijače da dođu u što većem broju, kako danas (18:00) protiv Mege, tako i u četvrtak, protiv Panatinaikosa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike