Jokiću trener zabranio da se vrati na parket: Neću da izgubim posao, ne igraš drugo poluvreme!

27.10.2021

06:36

0

Povreda srpskog asa na svu sreću nije teže prirode

Jokiću trener zabranio da se vrati na parket: Neću da izgubim posao, ne igraš drugo poluvreme!
Tan2021-10-27_7636141_0 - Copyright Tanjug/Trent Nelson/The Salt Lake Tribune via AP

Svi su zanemeli kada se uz bolne jauke Nikola Jokić srušio na parket pred kraj druge četvrtine duela Denvera i Jute (110:122).

Uhvatio se srpski centar za koleno posle, naizgled bezazlenog, sudara sa Rudijem Goberom i ostao da se previja od bolova.

 

 

Nije izgledalo nimalo dobro, ali je Jokić u pauzi između druge i treće četvrtine testirao povređenu nogu. Vežbao je sa trenerom snage Denvera, kako opterećenje, tako i pokrete levo-desno.

Nije bilo problema, pa se Nikola sa saigračima vratio na parket i počeo sa zagrevanjem za nastavak utakmice.

A onda smo videli zbog čega je najveće ime u ekipi. Prišao mu je trener Majkl Meloun i bukvalno mu zabranio da igra! Nije se to svidelo Jokiću, odmahivao je glavom, ali je poslušao trenera.

U video analizi meča na kanalu "NBA on TNT" mogli smo da čujemo (od 1.35 na snimku) kako Meloun jednostavno nije mogao da dozvoli da se Nikoli nešto dogodi i da nema nameru da "zbog Jokića izgubi posao".

- Pitao sam ga kako se oseća i rekao mi je "malo slabo". Tada sam odlučio da ne igra drugo poluvreme. Odluka je moja, a ne njegova - rekao je Meloun.

Jokić se, dakle, nije vratio na parket. Meč je završio sa 24 poena i po šest skokova i asistencija za samo 15 minuta igre, a ono što je za priču je činjenica da je ostao najefikasniji igrač oba tima sve do kraja susreta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike