Srpski bokseri sjajni na SP u Beogradu: Slede nove tri borbe, u ring će i kapiten Babić

28.10.2021

05:59

0

Drugi dan Šampionata završen sa tri pobede i jednim porazom

Srpski bokseri sjajni na SP u Beogradu: Slede nove tri borbe, u ring će i kapiten Babić
20211027npAmetovic37 - Copyright MN Press

Svetsko prvenstvo u boksu, bar što se tiče Srbije, kao zemlje organizatora počelo je skoro pa odlično. Sve funkcioniše na zavidnom nivou, a i naši bokseri bili su gotovo savršeni u prva dva dana.

Nakon premijernih pobeda na startu SP, drugog dana takmičenja Srbija je imala četiri predstavnika u ringu, a trojica su ostvarila plasman u narednu rundu turnira.

Prvo je Džejlan Toskić bez borbe prošao u drugo kolo, nakon što se njegov rival Kasim Mundbukive, u polusrednjoj kategoriji (- 71kg), nije pojavio na merenju, a potom su pobede zabeležili Omer Ametović i Semiz Aličić.

Ametović je u kategoriji minimum (- 48kg) savladao Turčina Muhameda Unlua 3:2, dok je Aličić u lakoj kategoriji (- 60kg) ubedljivo savladao Irca Džona Halea 5:0.

Jedini poraz doživeo je Slobodan Jovanović u kruzer kategoriji (- 86kg) od Kubanca Heriha Ruiza Kordobe, preciznije predao mu je meč u trećoj rundi.

Danas u ring ulaze kapiten Vladan Babić u superteškoj kategoriji (+92kg) protiv Kamerunca Maksima Jengonga, Aleksandar Gligorić u pero kategoriji (- 57kg) protiv Akjelbeka Esenbeka iz Kirgistana i Vahid Abasov u velter kategoriji (- 67 kg) protiv Sanila Šahija iz Nepala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike