Jokić sa druge planete: Srbin sam razmontirao Sparse u Denveru (FOTO)

23.10.2021

05:11

0

Novi dabl-dabl našeg centra dovoljan za trijumf Nagetsa u Bol areni

Jokić sa druge planete: Srbin sam razmontirao Sparse u Denveru (FOTO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nema veze što nije terenče u Srbiji nego ozbiljna košarkaška hala u Sjedinjenim Američkim Državama. Nema veze što nije Sombor nego Denver.

Za Nikolu Jokića to mu dođe na isto. Uzme loptu i igra se košarke. Drugačije se ne može objasniti još jedna briljantna partija srpskog košarkaša u NBA ligi.

Devner je savladao San Antonio sa 102:96 isključivo zahvaljujući Jokiću, koji je, kad god je zatrebalo, odbio napade i pokušaje rivala da okrenu rezultat i stignu do trijumfa.

Igrao se Jokić košarke nešto manje od 34 minuta u Bol areni pred svojima navijačima. Bilo je za gledanje i uživanje.

Meč je završio sa 32 poena i 16 skokova,  a samo su mu tri asistencije nedostajale do tripl-dabl učinka. Rubrike u statistici nakon meča popunio je i sa tri ukradene lopte, jednom blokadom, ali i šest izgubljenih lopti.

Šta Jokić znači ovoj ekipi Denvera vidi se i iz učinka ostalih košarkaša koji su dobili minutažu u duelu sa Sparsima. Monte Morsi ubacio je 13 poena, uz po dva skoka i asistencije, Vil Barton je meč završio sa 12 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je poslednji dvocifren u poenima bio Džamajkl Grin sa 10.

Ekipu San Antonija predvodio je Keldon Džonson (27 poena, četiri skoka, dve asistencije), a pratili su ga Derik Vajt (16p, 2 sk, 8as) i Dežonte Marej sa 15 poena, devet skokova i šest asistencija.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike