Bjelica bio „tiha patnja“ Voriorsa godinu dana! "Klupsku tajnu" je otkrio generalni menadžer Golden Stejta

23.10.2021

05:31

0

Autor: A. Š.

Srpski reprezentativac je veoma cenjen kod „ratnika“

Bjelica bio „tiha patnja“ Voriorsa godinu dana! "Klupsku tajnu" je otkrio generalni menadžer Golden Stejta
Tan2021-10-13_5537663_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Nemanja Bjelica se, košarkaški, ponovo rodio u Golden Stejtu. Posle jedne od najtežih sezona u karijeri, srpski reprezentativac je stigao u ekipu Stiva Kera i već na startu sezone pokazao zbog čega su Voriorsi biranim rečima govorili o njemu od trenutka kada su ga promovisali u svog člana.

Zanimljivo, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Fenerbahčea mogao je da postane „ratnik“ i godinu dana ranije. Otkrio je to generalni menadžer Golden Stejta Bob Majers, rekavši da su Srbina Voriorsi jurili prošle sezone, dok je nosio dres Sakramenta.

- Pokušavali smo nekoliko puta da ga dovedemo tokom prošle godine, ali nismo uspevali da napravimo dobar dogovor za njih i za nas. Onda je on otišao u Majami, ali se tamo nije snašao najbolje. Oduvek nam se dopadao, mislili smo da će se lako uklopiti u ono što mi radimo i to je ono što sada vidite. Mnogo dobrog čitanja igre i reakcija… – kaže Majers.

Da su Voriorsi bili potpuno u pravu u proceni, Bjelica je pokazao na startu sezone. Posebno je impresivan bio protiv nekadašnjeg šampiona LA Lejkersa, postigao je 15 poena uz devet skokova, i to pošto je ušao sa klupe.

U tome je lepota naše igre ove godine, gradimo je tako da koristimo prednost četiri na tri. Bjelica je paklen igrač. Svi smo gledali kako širi igru i kako pogađa za tri poena, ali on pokazuje i svoju sposobnost da proigrava, dribla i organizuje igru – kaže trener Stiv Ker, koji smatra da je angažovanjem Srbina njegov tim dobio značajan dodatak u napadu na odbrane rivala koje se fokusiraju na Stefa Karija.

Kada imate četiri na tri i momke poput Drejmonda Grina, Bjelicu, Andrea Igudalu, šutere poput Džordana Pula i Demijona Lija, Ota Portera, imaćete uvek dobar šut. Stef je sjajan jer generiše svaku prednost, mislim da imamo tim koji to ove sezone može da iskoristi – zaključio je trener Voriorsa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike