Bjelica bolji od Lebrona, njegov saigrač oduševljen: "J***no nisam imao pojma kakav je Beli igrač!"

13.10.2021

06:29

0

Autor: 24sedam

Bjelica impresionirao sjajnog defanzivca, Voriorsi dobijaju širinu

Bjelica bolji od Lebrona, njegov saigrač oduševljen: "J***no nisam imao pojma kakav je Beli igrač!"
Tan2021-10-13_5537663_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

"Velika trojka" Lejkersa ponovo je zaigrala zajedno, ali to im nije mnogo pomoglo u pripremnoj utakmici protiv Golden Stejta. Lebron Džejms, Rasel Vestbruk i Entoni Dejvis našli su se u startnoj postavi tima iz Los Anđelesa, ali su ipak poraženi od Voriorsa 99:111.

Ipak, i Golden Stejt je bio oslabljen neigranjem Stefa Karija i Drejmonda Grina, ali je zato Nemanja Bjelica ponovo dobio prostora. On je za 17 minuta u igri postigao 10 poena, uz pet skokova i tri asistencije.

Izgleda da Voriorsi ozbiljno računaju na "Belog", koji je početkom avgusta došao u San Francisko za veteranski minimum. On bi trebalo da doprinese u igri u reketu, ali je iznenadio sve i svojim kreatorskim sposobnostima.

- Nisam imao pojma da Beli može tako da igra iz driblinga. J***no nisam imao predstavu – impresioniran je Grin.

- Proveo sam malo vremena sa njim, a on mi je rekao: "Da, čoveče, ja sam 'preko' bio MVP Evrolige, to sam ja. Kreirao sam akcije, šutirao sam… To sam radio. Ovde su me pretvorili u čistog šutera iz mesta". Čoveče, nisam znao da možeš to da radiš sa loptom, odgovorio sam mu.

 

 

Bjelica je šest godina u NBA, a prosek tamo mu je 7,9 poena po meču, tako da ne važi za neku ofanzivnu pretnju, bez obzira na šut od 46 odsto za dva i 38 odsto za tri. Otkriće njegovih plejmejkerskih sposobnosti oduševilo je Grina.

- Dobro je to videti, dobro je to znati. Kada idete, recimo, na skok-šut, timovi će žestoko da ga zatvore. A on ume da vodi loptu i pravi akcije. Tokom većeg dela karijere igrao je sa tradicionalnim visokim igračima u postavi. Iako možda nije fizički jak da uđe u reket i "reši" druge.

Ipak, Golden Stejt nema baš tradicionalne centre i krilne centre koji obavljaju posao rezerviran za te pozicije.

- Mi ne igramo baš tradicionalnu košarku, tako da kad uđemo u reket, možemo ili da završimo akciju ili je neko u rotaciji, tako da možete da odaberete pravi potez. Dobro je videti ovo sa Belim, jer on sada može koristiti te šanse. Ako on tako kreira, sve će biti u redu – oduševljen je bio Grin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike