Golden Stejt je Bjelicu čekao 40 godina! Srbin ispisao istoriju Voriorsa, pa se setio svoje Gajdobre (FOTO, VIDEO)

20.10.2021

10:39

0

Nemanja upisao svoje ime u knjige slavnog NBA ligaša

Golden Stejt je Bjelicu čekao 40 godina! Srbin ispisao istoriju Voriorsa, pa se setio svoje Gajdobre (FOTO, VIDEO)
Tan2021-10-13_5537663_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Nije se Sem Vilijams preterano naigrao u ekipi Golden Stejta, bio je deo Vorirosa od 1981 - 1983. godine, ali je njegov učinak iz debitantske sezone bio deo istorije kluba.

Bio do sada. Sada ga je "obrisao" Nemanja Bjelica. Srpski košarkaški reprezentativac ostvario je nešto što se čekalo pune četiri decenije u Golden Stejtu.

Postao je prvi rezervni igrač koji je stigao do dabl-dabl učinka. Ubacio je Nemanja 15 poena i uhvatio 11 lopti u sjajnoj pobedi nad Los Anđeles Lejkersima na otvaranju jubilarne, 75. sezone NBA lige, i tako se upisao u istorijske knjige Voriorsa.

 

 

Bjelica je prosto eksplodirao od dolaska među Voriorse, a trener kluba Stiv Ker zna i zašto. Iskusni stručnjak je između redova provukao prozivku na račun bivših klubova našeg internacionalca, koji su ga potpuno pogrešno koristili.

- Nemanja je više od šutera. Sjajno dodaje, stvarno je odličan košarkaš. Uživa u igri sa timom, zato što dobija šansu da igra svoju igru, a ne da bude sateran u ćošak sa nekom striktnom ulogom. Momci koji imaju sjajan osećaj za igru su nam se uvek dobro uklapali - poručio je Ker.

Printscreen/Instagram/Nemanja Bjelica
 

Zadovoljan svojom partijom nesumnjivo je bio i sam Bjelica, koji je na društvenim mrežama podelio jednu od akcija sa utakmice. Prodao je foru Entoniju "Obrvi" Dejvisu i poentirao na drugi obruč, ostavivši u čudu asa Lejkersa.

Printscreen/Instagram/Nemanja Bjelica
 

A na sve to je kao lokaciju događaja naveo njegovu Gajdobru, valjda aludirajući da je tako koševe postizao igrajući se košarke u mladim danima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike