NBA sapunica - Trener suspendovao razmaženu zvezdu, saigrači besni: Nismo ti mi bebisiteri!

19.10.2021

18:02

0

Autor: 24sedam

Propušta početak sezone, neizvesna sudbina za dalje...

NBA sapunica - Trener suspendovao razmaženu zvezdu, saigrači besni: Nismo ti mi bebisiteri!
Tan2021-10-18_19231246_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Teško je reći šta je bila veća NBA drama ovog leta: Kajri Irving i njegova odluka da žrtvuje karijeru samo da se ne bi vakcinisao, ili Ben Simons, koji je po svaku cenu hteo da ode iz Filadelfije nakon kritika zbog sramnog izdanja u plej-ofu prošle sezone.

Sa Irvingom je završeno – on je "na ledu" dok se ne bude vakcinisao, ili dok ne objavi da je kraj karijere. Ili dok neko ne pogreši i preuzme ga u trejdu.

A Simons? Posle javnih izjava da nikada više neće igrati za Seventisikserse, Simons je došao na trening. I odmah "popio" suspenziju od jednog meča.

- Nisam ni pomislio da će uraditi ono što svi rade – rekao je trener Dok Rivers posle objave o suspenziji zbog "nedostatka zalaganja".

Odlično obavešteni Atletik javlja da je Rivers zatražio od Simonsa da učestvuje u defanzivnoj vežbi i da je igrač odbio. Trener je ponovo zatražio i Simons je opet rekao "ne".

Tada mu je Rivers rekao da ide kući, što je ovaj i učinio.

Prva zvezda tima Džoel Embid javno je pokazao da mu je muka od cele situacije.

- Nismo mi ovde da "bebistijujemo" bilo koga. U ovom sada trenutku, baš me briga za tog čoveka, iskreno. On radi šta hoće. To nije moj posao… Ja sam fokusiran da pokušam da učinim tim boljim, da pobedimo u nekim utakmicama, igramo jako svake noći i da probam da povedem igrače koje imamo ovde.

 

 

Simons nije došao na početak priprema, pošto je još u junu njegov agent obavestio klub da igrač traži trejd. U julu su obavljeni razgovori oko trejda, ali njega prosto niko neće. Bar ne javno.

Neki nagađaju da Simons sada radi isto što je radio Džejms Harden prošle sezone, kada je namerno igrao loše i ponašao se neprofesionalno i time prosto naterao Hjuston da ga trejduje u Bruklin.

Simons je tokom četiri NBA sezone ostvario prosek od 15,9 poena, 8,1 skokova, 7,7 asistencija i 1,7 ukradenih lopti.

Ima još četiri i 147 miliona dolara do kraja njegovog maksimalnog ugovora.

Ovaj Australijanac je celu karijeru proveo u Siksersima, koji su ga izabrali kao prvog pika na draftu 2016.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike