Najplaćeniji u timu, smeje mu se ceo NBA: Kako je Simons nestao i postao predmet podsmeha

13.07.2021

08:13 >> 17:13

0

Važio je za jednog od najboljih u ligi, plej-of je odigrao sramno

Najplaćeniji u timu, smeje mu se ceo NBA: Kako je Simons nestao i postao predmet podsmeha
Copyright Ben Simons, Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Bogdan Bogdanović i Atlanta su se plasirali u finale Istoka NBA, košarkaška javnost u Srbiji suočava se sa činjenicom da će se reprezentacija boriti za Olimpijske igre bez jednog od stubova nosilaca, ali glavna tema u SAD je nešto sasvim drugo. 

Mediji u Americi manje se bave pobednicima, iako ih ne ignorišu, već najplaćenijim igračem Filadelfije – Benom Simonsom. Australijanac je jedan od dvojice “ol star” igrača u Siksersima, ali je ponovo “nestao” u plej-ofu. Protiv Atlante se nije ni video i bio je potpuno beskoristan. 

Australijanac je u ligaškom delu sezonu beležio 14,3 poena, najniže u karijeri, a u seriji sa Atlantom samo 10,7 po meču. Sa penala je šutirao katastrofalnih 32,6 odsto, a za 99 minuta na terenu u poslednje tri utakmice šutnuo je samo 14 puta iz igre! 

Zašto ga cene i šta je radio protiv Atlante

Simons je brz i eksplozivan, sa dobrim pregledom igre, dobrim ulazom i kontrolom lopte, ali mu je šut, najblaže rečeno, očajan, a napadačka igra kao da nazaduje iz godine u godinu.  

Simons je u svih sedam mečeva protiv Atlante samo tri puta šutirao u četvrtoj četvrtini, a vreme je uglavnom proveo “kampujući” ispod koša i vrebajući priliku da zakuca, ili postavljajući blokove za saigrače. Mada, najčešće nije radio baš ništa. 

Pored svega toga, samopouzdanje mu je potpuno nestalo. Sada ga protivnici namerno fauliraju jer bukvalno očajno šutira sa penala. Kao proizvod svega toga, sada se plaši da bude fauliran, a to dovodi do komičnih situacija.  

Pogledajte samo ovaj trenutak iz sedme utakmice, kada je ostao sam “kao duh” na “ziceru”, ali se odlučio na dodavanje potpuno zatvorenom Matisu Tajbulu, koji je takođe loš šuter slobodnih bacanja. 

Posle utakmice novinari su trenera Doka Riversa otvoreno pitali može li Simons da bude plejmejker u šampionskom timu. Odgovorio je iskreno: 

U ovom trenutku ne znam odgovor na to pitanje”. 

Odgovor na to pitanje zna svaki ljubitelj košarke – ne. Simons ne može da vodi šampionski tim. Filadelfiji treba bek sa poenima u rukama i ekipa ne može ofanzivno da zavisi samo od Džoela Embida, koji je celu seriju igrao sa delimično pokidanim meniskusom. 

Vreme za Filadelfiju ističe, deluje da je spremna da trejduje Simonsa i nađe beka koji može da olakša posao Embidu u napadu.

Da ne pominjemo da je postao pravi predmet podsmeha na društvenim mrežama:

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike