NBA preti novi haos! Simons izričit – u dresu Filadelfije više nikad! “Rat” uvlači i prvog čoveka lige?

21.09.2021

18:48 >> 19:05

0

Autor: Adam Štulić

Da li će Adam Silver da interveniše?

NBA preti novi haos! Simons izričit – u dresu Filadelfije više nikad! “Rat” uvlači i prvog čoveka lige?
Copyright Ben Simons foto: Profimedia

NBA je spreman za novu sapunicu! Ovoga puta u glavnim ulogama su Ben Simons i Filadelfija, koja, kako stvari stoje, ostaje bez jedne od zvezda tima.

Nekoliko insajdera “preko bare” izašlo je u javnost sa identičnim podatkom – Simons je završio sa Filadelfijom, sa čijim čelnicima nije u kontaktu od avgusta.

Nekadašnji prvi pik na draftu po svaku cenu želi da promeni sredinu, a izvori bliski igraču ističu da se Simons neće pojaviti na otvaranju trening kampa naredne nedelje, jer je izričit u želji da ne odigra više nijedan meč u dresu Filija.

Iako na prvi pogled deluje da se ovo tiče samo igrača i kluba, pojedini američki analitičari smatraju da bi NBA liga trebalo i te kako da bude zainteresovana za ovaj slučaj, jer su slične pojave sve učestalije i mogle bi negativno da utiču na integritet organizacije.

Ipak, da bi komesar lige Adam Silver uopšte došao u situaciju da se na neki način uključi u priču, prvo bi morala da reaguje Filadelfija novčanom kaznom ili suspenzijom.

Podsetimo, na slične korake “bojkota” su se prethodnih sezona odlučivali Kajri Irving, Entoni Dejvis, pa prošle takmičarske godine Džejms Harden, pa u najjačoj ligi na svetu strahuju da bi, ukoliko Simonsu nekažnjeno prođe manevar u cilju promene sredine, moglo da se aktuelizuje odbijanje izvršavanja radnih obaveza.

Pročitajte još

Upravo iz tog razloga pojedini insajderi očekuju da bi Silver eventualnom sankcijom Simonsu, ukoliko se ne pojavi u trening kampu, mogao u korenu da saseče neke buduće “ispade”, mada ima i onih koji tvrde da će prvi čovek NBA lige focus zadržati isključivo na igri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike