Konačno progovorio najveći sportski antivakcinaš, neće u penziju, ali za njega u NBA izgleda nema mesta

14.10.2021

08:34

0

Autor: 24sedam

Kajri Irving ne odustaje od svojih principa

Konačno progovorio najveći sportski antivakcinaš, neće u penziju, ali za njega u NBA izgleda nema mesta
profimedia-0612204423 - Copyright Profimedia

Ćudljiva NBA zvezda Kajri Irving, verovatno najpoznatiji sportski antivakcinaš, neće dobiti ponudu da produži ugovor sa Bruklin Netsima, iako je u trećoj godini od četvorogodišnjeg ugovora.  

On uporno odbija da se vakciniše, time krši pravila grada Njujorka, ali i drugih i tako se efektivno stavio van upotrebe za domaće utakmice. Netsi su na kraju presekli i rekli da na njega ne računaju dok ne bude mogao da bude u punom sastavu. 

Ali, ne samo da neće dobiti novi ugovor u Netsima, bez obzira na zaista vanserijske košarkaške mogućnosti, pitanje je i gde će moći da igra. Lejkersi, Klipersi, Golden Stejt, Niksi takođe ne dolaze u obzir zbog kovid protokola, a ostali klubovi neće požuriti da potpišu ćudljivu zvezdu, koja je već pokazala ogromnu dozu sebičluka. Setite se kako je prošle sezone samo otišao na dve sezone od ekipe i bez pogovora platio kaznu od skoro milion dolara. 

Penzija? 

Po rečima samog igrača, koji je prvi put progovorio o tome – ne. Bar on to ne želi, ali stav neće promeniti. 

- Moj izbor je da budem nevakcinisan. To je moj izbor i tražim da ga poštujete - rekao je Irving na Instagram lajvu. 

- Mislite da zaista hoću da odustanem od svog sna da osvojim titulu. Zaista mislite da želim da odustanem od svog posla? Stvarno mislite da želim da sedim kod kuće umesto da jurim stvari sa svojim saigračima, sa kojima sam mnogo porastao i od kojih sam mnogo naučio? - objasnio je Irving. 

Odluku o odstranjenju iz tima igrača koji je govorio da veruje da je Zemlja ravna doneli su zajednički vlasnik Džo Cai, generalni menadžer Šon Marks i trener Stiv Neš, uz podršku ostatka organizacije. 

Irvingovi prijatelji Kevin Durent i Džejms Harden rekli su da je njegov gubitak veliki udarac za tim, kao i da poštuju njegova ubeđenja, ali da ih “čeka posao”. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike