Predsednik Partizana traži reformu lige: Drugi klub igrača plaćao u kešu, sad hoće novac i od nas iako smo se vansudski dogovorili

18.10.2021

12:05

0

Nenormalna situacija u AdmiralBet ABA ligi kojoj se mora stati na kraj

Predsednik Partizana traži reformu lige: Drugi klub igrača plaćao u kešu, sad hoće novac i od nas iako smo se vansudski dogovorili
Ostoja Mijailović, arhiva - Copyright MN Press

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović otkrio je da će crno-beli veoma brzo biti u krajnje bizarnoj i nezgodnoj situaciji, te da se takvi slučajevi moraju sprečiti za sva vremena!

Mijailović je u opširnom intervjuu za Sportski žurnal priznao da bi otišao iz kluba da Željko Obradović nije prihvatio poziv da sedne na klupu, a posebna tema bila je i neophodna reforma AdmiralBet ABA lige.

Košarka u regionu je najkvalitetnija u poslednjih mnogo godina, ali neke stvari van terena i dalje ne funkcionišu.

Dešava se, naime, da pojedini klubovi igrače plaćaju u kešu, a da ti igrači pokrenu postupak protiv Partizana i traže isplatu zarada?!

- Koliko godina već postoji ABA liga i kolika je njena popularnost, a mi danas, u 21. veku dolazimo u situacije koje nisu normalne. Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. Sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu - nagovestio je prvi čovek Partizana, a zatim i detaljnije opisao o čemu je reč:

ABA liga/KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović
 

- Sad ćemo mi imati sudski postupak, gde ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba... Eto, u 21. veku se i to dešava u okviru ABA lige. Ako dođemo u situaciju, mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme. To će da se desi uskoro...

Mijailović ne želi da imenuje ni klub ni igrača, ali naglašava da će to morati da uradi ukoliko do tužbe zaista dođe.

- Ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači, menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klubovi. Mi ćemo taj slučaj imati i iznećemo ga u javnosti. Nećemo sada, jer se još nije desio. I zato je važno uvesti red u ABA ligu - istakao je Ostoja Mijailović.

Košarkaši Partizana za to vreme, pod vođstvom Željka Obradovića sjajno igraju u regionalnoj ligi i posle četiri kola ne znaju za poraz. U utorak uveče (19.30) čeka ih i debi u Evrokupu sa Hamburgom u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike