Totalna ludnica u Čikagu: Košarkašice osvojile prvu titulu u istoriji (VIDEO)

18.10.2021

10:10

0

WNBA liga ima novog šampiona

Totalna ludnica u Čikagu: Košarkašice osvojile prvu titulu u istoriji (VIDEO)
profimedia-0638417651 - Copyright Profimedia

Košarkašice Čikago Skaja prave su junakinje u ovom američkom gradu.

Pobedom od 3:1 u finalnoj seriji WNBA lige nad ekipom Finiks Merkjurija, devojke iz "grada vetrova" osvojile su prvu titulu u istoriji.

 

 

Do toliko željenog trona stigle su pred svojima navijačima, hala je bila puna, a rezultat 80:74 govori da je na parketu bilo velike borbe. Gubile su i sa 11 poena košarkašice Čikaga, ali su pre svega zahvaljujući povratnici u svoj grad Kendas Parker, stigle do pobede.

Iako su za titulu zaslužne baš sve igračice koje su makar i na minut kročile na parket u sezoni iza nas, u odlučujućem susretu istakle su se njih tri.

 

 

Eli Kvigli je ubacila 26 poena uz pet skokova, pomenuta Parkerova imala je učinak od 16 poena, 13 skokova i pet asistencija, a dabl-dabl stoji i uz ime Kortni Vanderslut (10 poena, devet skokova i 15 asistencija).

 

 

Poraženi tim predvodila je Britni Grajner sa 28 poena i sedam skokova, dok su po 16 poena dodale Dajana Taurasi i Skajlar Dignis-Smit.

Ovo je bilo drugo finale WNBA lige u kom su se sastale košarkašice Čikago Skaja i Finiks Merkjurija, a prethodni put slavio je tim iz Arizone sa glatkih 3:0.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike