Moji igrači su pravi junaci, pobedili smo veliku Zvezdu: Bajić za 24sedam o uspehu Igokee

11.10.2021

12:37

1

Autor: Milan Nastić

Trener kluba iz Laktaša nije krio zadovoljstvo trijumfom nad jednim od glavnih kandidata za titulu u regionalnom takmičenju

Moji igrači su pravi junaci, pobedili smo veliku Zvezdu: Bajić za 24sedam o uspehu Igokee
192755_igokea_orig - Copyright Nikola Vuruna/Igokea

Košarkaši Igokee ostvarili su do sada najveće iznenađenje u Admiral Bet ABA ligi, pobedom nad Crvenom zvezdom 75:68 u trećem kolu regionalnog takmičenja.

Ovaj trijumf dobija još više na značaju kad se zna da su izabranici Dejana Radonjića samo nekoliko dana pre toga razbili Makabi u Tel Avivu, a i u Admiral Bet ABA ligu spadaju u tri najveća favorita za titulu.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa trenerom Igokee Draganom Bajićem, koji nije krio zadovoljstvo posle pobede nad Zvezdom.

- Mogu slobodno da kažem da su moji igrači ostvarili veliku pobedu nad timom koji je već godina najbolja ekipa u ligi. Nešto neverovatno, pogotovo kad se zna da su samo nekoliko dana pre ovog meča bili bolji od Makabija. Znali smo da je njihovo najjače oružje defanziva i ako u tom segmentu budemo odigrali na visokom nivou, da možemo da se nadamo uspehu. Na moju sreću, igrači su sve ispoštovali što smo se dogovorili i na kraju ostvarili bitan trijumf - počeo je razgovor za 24sedam Bajić.

Trener Igokee je posebno istakao prvo poluvreme gde su crveno-belima dozvolili da postignu samo 22 poena.

Nikola Vuruna/Igokea
 

- Stvarno sam ponosan na ono što smo uradili u prvih 20 minuta. Mislim da su momci ispoštovali 90 odsto onoga što smo se dogovorili. Neverovatno da smo ekipi koja igra dosta u tranziciji dozvolili samo toliko poena. Bio sam svestan da nećemo u takvom ritmu moći čitavu utakmicu. Usledio je pad u trećoj deonici, tu je Zvezda pokazala koliko je opasna ekipa. Međutim, u poslednjoj smo vratili dvocifrenu prednost i na kraju stigli do velike pobede protiv odličnog protivnika.

Dragan Bajić smatra da je ove sezone Admiral Bet ABA liga možda i najjača od nastanka regionalnog takmičenja.

- Ne treba potcenjivati ni prethodne sezone, pa i kad je trener Partizana bio Duško Vujošević, igrala se dobra košarka, ali definitivno ova sezona je nešto posebno. Da budem iskren sam dolazak Željka Obradovića je podigao rejting za 30 odsto, to je pun pogodak za ligu. Pritom, tu je i Dejan Radonjić, ali i kvalitetni igrači su došli. Pa Kalinić je najbolji primer, i već sada je svojim igrama pokazao klasu i postao primer svima. Za mene kao trenera je dolazak Žoca nešto neverovatno, i biće mi velika čast da budem na klupi protiv njega - kazao je trener Igokee.

Dragan Bajić poručio je da ne želi da priča o ambicijama kluba za ovu sezonu, napominjući da razmišljaju od utakmice do utakmice.

- Mi stvarno nemamo nikakav pritisak da moramo da ostvarimo neki poseban rezultat. Naš cilj je da igrači iz naše škole budu što bolji na kraju sezone, a sve ostalo nije u prvom planu. Naravno da ćemo mi uraditi sve da ostvarimo što bolji plasman, ali nismo opterećeni time. Razmišljamo od kola do kola - zaključio je Bajić za 24sedam. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike