Partizan pokorio Dalmaciju: Crno-beli uz mnogo oscilacija pobedili i Split!

30.09.2021

16:03

0

Autor: 24sedam

Partizan završio dalmatinsku turneju, sada se vraća kući

Partizan pokorio Dalmaciju: Crno-beli uz mnogo oscilacija pobedili i Split!
Copyright ABA liga/Split/Ivica Cavka

Partizan se uspšeno vraća sa dalmatinske turneje, pošto je pobedio Zadar i Split u prva dva meča nove sezone. Crno-beli su pokazali mnogo oscilacija u igri, iako su vodili skoro sve vreme, ali to je i normalno za novi tim.

Na kraju, Split - Partizan 59:69 (15:17, 9:21, 19:15, 16:16).

Zek Ledej je imao još jednu sjajnu partiju sa 15 poena i 10 skokova, dok je Alen Smailagić takođe imao "dabl-dabl" sa 12 poena i 13 skokova. 

Posle još jedne sjajne partije Ledeja i Smailagića, večeras se široj publici predstavio i Gregor Glas, mladi Slovenac, kome je ovo bio prvi meč za crno-bele. On je utakmicu završio sa sedam poena. Isto toliko su imali i Kevin Panter i Jam Madar, dok je Dalas Mur postigao devet poena. Rade Zagorac završio je meč sa šest poena i pet skokova.

Crno-belima je pomogao i očajan šut za tri Splita, koji je promašio čak 30 trojki (7/37)! 

Nije ovo bila blistava partija ni sa jedne strane. Počelo je sa mnogo promašaja i grešaka na obe strane, mada je Split želeo da trči, ali ga je očajan šut prosto okovao. Partizan je bolje šutirao za to vreme i u prvoj četvrtini je stekao prvu dvocifrenu prednost – 15:5. 

Ipak, Split je na to odgovorio serijom 10:0 za nešto malo više od dva minuta, da bi Rade Zagorac doneo crno-belima prednost od jednog koša na kraju prve deonice, 17:15. 

Partizan se raspucao u drugoj četvrtini, a Split je potpuno stao, tako da su gosti u toj deonici stekli čak 16 poena prednosti. "Žuti" su u tom trenutku imali čak 20 promašenih trojki

Crno-beli su prvo poluvreme završili sa +14, a u trećoj deonici su održavali prednost između 10 i 17 poena prednosti, ali Split se nije predao. 

Domaći tim je počeo da pogađa trojke, razigrao se Toni Perković, a Split je posle jedne njegove trojke prišao na samo šest poena zaostatka, 62:56. Željko Obradović je tada uzeo tajm-aut, posle koga su Madar i Panter postigli po koš i vratili dvocifrenu prednost, na četiri i po minuta do kraja. 

Posle toga duže od tri minuta niko nije dao nijedan koš, a onda je Ledej postigao svoju treću trojku iz trećeg pokušaja i doneo Partizanu 69:56, 47 sekundi pre kraja i tu je meč definitivno bio rešen. 

Perković je postigao 17 poena za Split, koji sada ima skor 0/2.

 

 

Partizanu sada sledi devet dana pauze, pošto sledeći meč igraju naredne subote, 9. oktobra, protiv Studentskog centra. To će biti prva utakmica crno-belih kod kuće ove sezone.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike