Kari je imao veliku privilegiju: Merkelova sedela sa mnom na klupi dok sam bio u Albi

01.10.2021

18:34

0

Autor: M. N.

Selektor košarkaša Srbije otkrio da se družio sa bivšom kancelarkom Nemačke

Kari je imao veliku privilegiju: Merkelova sedela sa mnom na klupi dok sam bio u Albi
pešić merkel - Copyright Profimedia

Novi selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić otkrio je da mu veliku motivaciju daju drugari iz Pirota i da će maksimalno biti posvećen igračima tokom čitave sezone.

- Ono što mi uvek daje novu energiju i motivaciju su moji školski drugari iz Pirota, ljudi koji su sa mnom igrali košarku, ali i novi momci. Dosta vremena provodim i u Beogradu. Imamo sreću da smo dobili i taj auto-put, pa ne moramo kroz Sićevačku klisuru, tako da smo povezani sa svetom - kazao je Pešić za RTS.

Popularni Kari je kazao da se u Nemačkoj družio sa Angelom Merkel, ali iz perioda dok još nije bila kancelarka najmoćnije države u Evropi..

- Bila je zadužena za ekologiju i često nas je posećivala pošto je Alba iz Berlina jedna od najvećih evropskih kompanija za reciklažu. Igrali smo dosta revijalnih utakmica. Sedela je sa mnom na klupi. Voli sport i sve je zanima.

Pešić se nada da će se svi košarkaši odazvati njegovom pozivu, ali da će poslednju reč dati klubovi.

- Ovo je vreme kad sezona otprilike već počinje i igrači su maksimalno posvećeni novim trenerima, novim konceptima i izazovima. Razumljivo je što su apsolutno fokusirani na klubove. Život se menja, sve se menja, pa moramo i mi da se menjamo, moramo da prihvatamo neke stvari koje nekada u našim glavama, razmišljanjima, da ne kažem principima i filozofiji, uopšte nisu mogle da zauzmu mesto. Prioriteti su se promenili.

Selektor Srbijer ističe da će pokušati da poseti sve košarkaše i da će im biti tokom cele godine na raspolaganju.

- U toku sezone, treniraću ih pre treninga i posle treninga. Gledaću njihove utakmice i pokušaću većinu da posetim. Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa je malo drugačije nego što je bilo te 2000. godine, kada sam stvarno svakog igrača posetio, pogotovo one koji su bili u inostranstvu - zaključio je Pešić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike