Pešić je rešenje, Jokić mora da želi da igra za Srbiju: Vujošević pričao od srpskoj rerpezentaciji (VIDEO)

28.09.2021

15:00

0

Iz stručnog ugla o novom selektoru

Pešić je rešenje, Jokić mora da želi da igra za Srbiju: Vujošević pričao od srpskoj rerpezentaciji (VIDEO)
Copyright foto: MN press / vm

Novi selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić trebalo bi da donese pozitivne stvari Orlovima.

Očekuju to navijači, očekuju igrači, a očekuje i struka. Proslavljeni trener Duško Vujošević u razgovoru za portal Bhbasket.ba najpre je prokomentarisao prethodnog selektora Srbije Igora Kokoškova.

- Kad se priča o saradnji KSS i Igora Kokoškova smatram da je to obostrano propuštena prilika jer je on mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Imao je potencijal, mlad je čovek koji ima mnogo iskustva i teoretskog znanja. Na izvoru je informacija je i žao mi je što se ta saradnja završila na takav način.

MN Press
 

 

Vujošević je zatim istakao da smatra da je Svetislav Pešić, iz mnogo razloga, pravi čovek za klupu reprezentacije Srbije.

- Što se tiče Pešića mislim da je to veoma dobro rešenje. Reprezentacija Srbije treba da ima takvo ime koje može da vodi i nacionalni tim i klub Evrolige. Vođenje reprezentacije Srbije i kluba u Evroligi se isključuju. Pešić je nekako u toj situaciji, napravio je veliki uspeh i sa reprezentacijom i sa klubovima, u svakom smislu obezbedio je svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi.

 

 

Ima novi selektor, po mišljenju Vujoševića još jednu veoma bitnu karakteristiku za ovaj posao.

- Poznajući ga, znam da će se potpunom energijom posvetiti radu u Savezu. Ne samo radu na terenu nego tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima, rada sa mlađim selekcijama, organizacije turnira. On je po svojoj prirodi neko ko želi sve to da kontroliše, a verovatno je i potrebno. Po meni jako dobro rešenje, težak posao je pred njim. Teško je očekivati da će da ponovi uspehe, pogotovo u startu, svesni smo svi toga.

Profimedia
 

 

O igračima na koje bi Pešić mogao ili bi trebalo da računa, naš iskusni trener kaže:

- Prvo treba s ovim Jokićem napraviti kontakt i naći način da on ima želju da igra za reprezentaciju Srbije, a ne da dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom. Treba da bude deo tog tima. Vreme je i za smenu generacija, ali to je sad odgovornost na Pešiću. On treba da donosi te odluke. Smatram da je najbolje rešenje u sadašnjoj situaciji. Želim mu sve najbolje, uspehe. A uspesi mogu da dođu kao posledica vrlo pametnog rada u ovim složenim okolnostima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike