Pešićev direktan odgovor za 24sedam: Neću se baviti kultom reprezentacije! Hoću da pobeđujem i osvajam medalje

29.09.2021

11:39

0

Selektor košarkaša Srbije ima visoke ciljeve

Pešićev direktan odgovor za 24sedam: Neću se baviti kultom reprezentacije! Hoću da pobeđujem i osvajam medalje
Copyright printscreen/YouTube/KSS

Novi selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić pokazao je da ga duh po kojem je poznat nije napustio.

Pričajući o novom radnom mestu, Pešić je istakao da se raduje izazovima, pa između ostalog pomenuo kako se vremena menjaju i kako ovo više nije reprezentacija Jugoslavije koju je s mnogo uspeha vodio, nego da se radi o Srbiji.

To je za portal 24sedam bio sjajan šlagvort za pitanje o takozvanom kultu reprezentacije, odnosno da li je Pešić spreman da se pozabavi i tom, nazovimo željom, kojae izgleda nedostaje nekim košarkašima.

- Mislim da se tu ne radi o bilo kakvom kultu reprezentacije, menjanju se naravno vremena i odnos prema svemu, ne samo reprezentaciji. Ne samo našoj reprezentaciji, nego u čitavom svetu - kaže Pešić, pa se priseća sličnih stvari iz prošlosti:

- Kada sam došao u Nemačku 1987. godine niko nije hteo da igra za reprezentaciju. Ne zato što ne postoji kult, nego nisu verovali da mogu da ostvaruju sportske ciljeve sa reprezentacijom. Trajao je taj proces, imao sam podršku, imao sam viziju i ideju kako da je ostvarim. Sada sam u Srbiji i postavlja se isto pitanje. Sve su to sportisti koji su došli na takav nivo da mogu da igraju za reprezentaciju. A kad dođeš na taj niov onda jednostavno to znači da si pre svega takmičar i da želiš da se takmičiš. Mislim da većina njih želi da bude u timu sa najboljima i da igra protiv najboljih. Tu se ne postavlja pitanje. Pravo da ti kažem neću da se bavim kultom reprezentacvije, neogo da se trudim da stvaram neki drugčiji odnos, da želim da budem bolji, da pobeđujem, da osvajam medalje. To je vreme u kom sada živimo, trudiću se da takav procdes sprovedem, pa ćemo da vidimo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P. K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike