Prva funkcija Novice Veličkovića posle košarkaške penzije: Zamenio legendarnog Dudu Ivkovića u fondaciji KK Partizan

29.09.2021

17:29

0

Autor: 24sedam

Legenda crno-belih je postao član borda humanitarne fondacije

Prva funkcija Novice Veličkovića posle košarkaške penzije: Zamenio legendarnog Dudu Ivkovića u fondaciji KK Partizan
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Legendarni košarkaš Partizana Novica Veličković odigrao je svoju poslednju sezonu, imao je veličanstveni oproštaj protiv evropskog prvaka, ali je najavio da će ostati u košarci. 

Nažalost, već je dobio prvu funkciju, spletom tužnih okolnosti. 

Novica Veličković je sada novi član borda Fondacije KK Partizan “Dobro pamtim sve”. Na tom mestu, legendarni kapiten crno-belih je zamenio nedavno preminulog Dušana Dudu Ivkovića i tako postao deo upravljačkog tela uz Dragana uz predsednika Fondacije Dragana Kićanovića i predsednika KK Partizan, Ostoju Mijailovića. 

Povodom priključivanja Novice Veličkovića Bordu Fondacije „Dobro pamtim sve“, Mijailović je izjavio da mu je drago što je kapiten tu, ali i da su mu osećanja pomešana. 

- Izuzetno mi je drago što je Novica sa nama i što je po završetku igračke karijere postao deo Fondacije. On je neko ko oseća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača. Na žalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića.  

Mijailović je ponovo zahvalio preminuloj legendi, ali i njegovoj porodici, na podršci i obećao da će čuvati sećanje na njega. 

- Znam koliko je verovao u ideju naše Fondacije i neizmerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali. Duda Ivković će u istoriji naše i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima, a mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i pre svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Podsetimo, od osnivanja Fondacije KK Partizan “Dobro pamtim sve”, aktuelni igrači odvajaju deo svojih primanja u humanitarne svrhe, a deo prihoda od utakmice Partizan NIS – Anadolu Efes, takođe je usmeren na pomoć u radu ove Fondacije.  

Osim toga, unikatni retro dresovi sa te utakmice, uskoro će se naći na humanitarnoj licitaciji. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike