Partizan nastavlja morsku turneju: Zadar je precrtan, na redu je Split

29.09.2021

10:37

0

Crno-beli otvaraju drugo kolo AdmiralBet ABA lige

Partizan nastavlja morsku turneju: Zadar je precrtan, na redu je Split
Copyright foto: Nebojsa Parausic/MN Press

Novi izazov za košarkaše i trenera Željka Obradovića.

Nakon što su pobedom nad Zadrom probili led, crno-beli več u četvrtak (16.30, TV Arena sport) duelom u Splitu sa istoimenim klubom nastavljaju AdmiralBet ABA ligu.

Košarkaši Partizana nalaze se u morskom gradu na Jadranu gde se spremaju za meč označen kao duel nekadašnjih prvaka Evrope.

Bek crno-belih Uroš Trifunović ispratio je prethodne utakmice sutrašnjeg rivala i očekuje da duel bude zahtevan i pun izazova.

- Posle poraza u Beogradu, ali i dobre igre protiv Cibone u prvenstvu hrvatske, Split će sigurno pokušati da pred svojim navijačima, protiv nas odigra na najboljem mogućem nivou. Naša prva utakmica u sezoni je pokazala nas očekuje veliki posao i da moramo mnogo da radimo, kako na treninzima tako i tokom utakmica, ukoliko želimo da pobeđujemo - rekao je Trifunović za klupski sajt, pa poručio:

- Naravno, želja nam je da se iz Dalmacije vratimo sa dve startne pobede, ali smo svesni da ćemo do pobede u Splitu doći samo ako budemo odigrali veoma kvalitetno tokom svih 40 minuta!

Najveći među trenerima Željko Obradović nema dilemu da će Split biti na visokom nivou u duelu sa njegovim pulenima.

- Očekuje nas duel protiv ekipe koja je pre dva dana odigrala odličnu utakmicu protiv Cibone. Takvog protivnika očekujemo i sutra, stoga će biti potrebno da odigramo veoma dobro tokom svih 40 minuta.

Obradović ima jasnu viziju kako bi Partizan trebalo da izgleda ove sezone, a do toga će se stići napretkom iz meča u meč:

- Mi smo uradili analizu naše utakmice sa Zadrom i nastavili da radimo na unapređenju naše igre. To i jeste naše opredeljenje, da se prvenstveno bavimo sobom i svojom igrom, naravno, uz maksimalan respekt prema svakom protivniku.

AdmiralBet ABA liga, 2. kolo

Četvrtak:

Split - Partizan 16.30

Petak:

Derbi - Zadar 18.00
FMP - Igokea 20.00

Subota:

Krka - Mornar 17.00

Nedelja:

Borac - Cedevita Olimpija 19.00

Ponedeljak:

Cibona - Mega 18.00
Crvena zvezda - Budućnost 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike