Jokićev Denver blindirao još jednog igrača ugovorom od preko 200 miliona dolara

28.09.2021

08:06

0

Nagetsi stvaraju ekipu za budućnost

Jokićev Denver blindirao još jednog igrača ugovorom od preko 200 miliona dolara
Copyright Profimedia

Nakon što su završili posao sa Nikolom Jokićem potpsivanjem "super maks" ugovora vrednog 241.000.000 dolara, Denver Nagetsi su odlučili da osiguraju ostanak Majkl Portera Jr. u narednih pet godina za ugovor od 207.000.000 dolara.

Supertalentovani šuter, čije se prave partije na NBA parketima očekuju tek u narednim godinama, potpisao je ugovor na pet godina, s tim što će poslednja biti opciona i doneće mu mu platu od 35 miliona dolara ako ostvari poziv na Ol star utakmicu i bude izabran u jednu tri najbolje petorke lige.

Bez ove pete godine zaradiće 172 miliona za četiri sezone, što je ogroman novac ako se uzme u obzir da je po klupskoj hijerarhiji on tek na trećem mestu iza Nikole Jokića i Džamala Mareja

Porter je prošle sezone dostigao prosek od 19 poena i 7,3 skoka po utakmici. Posle povrede Mareja, sa Jokićem bio je udarna igla tima Majkla Melouna, ali su zajedno mogli samo do polufinala Zapada, odakle ih je eliminisala ekipa Finiksa.

Porter je bio najbolji srednjoškolski košarkaš, da bi po dolasku na Univerzitet Misuri odmah doživeo težu povredu leđa zbog koje je morao da se podvrgne hirurškom zahvatu. Iako je njegov dalji angažman u košarci donosio veliki rizik od ponavljanje povrede zbog koje bi došla u pitanje i karijera, u Nagetsima su odlučili da ga 2018. godine uzmu na draftu kao 14. pika.

Po dolasku u NBA ponovo je morao na operaciju leđa, ali se u godini korone vratio na parket pokazavši sv svoj potencijal u prošloj sezoni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike