Jokić neraspoložen, Porter nevidljiv: Portland izjednačio pred povratak u Denver

30.05.2021

22:28 >> 06:37

0

Autor: N. St.

Blejzersi ubedljivi pred svojim navijačima

Jokić neraspoložen, Porter nevidljiv: Portland izjednačio pred povratak u Denver
Copyright Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

Jedna od najzanimljiviji serija u plej-ofu NBA lige nije razočarala. Portland je bio svestan da ne sme da izgubi još jedan meč na svom terenu, Denver je upravo to želeo, ali im to nije pošlo za rukom.

Blejzersi su, mnogo lakše nego što se očekivalo, savladali Nagetse – 115:95 (32:24, 25:23, 36:19, 22:29).

Nikola Jokić nije bio raspoložen (16, 9sk, 1as), Majkl Porter junior je bio užasan (3, 5sk), a na drugoj strani su blistali Pauel (29) i Mekalum (21, 8as). Serija se vraća u Kolorado.

Nije domaći tim želeo da razočara navijače. Od prve sekunde su bili agresivniji tim i brzo stigli do dvocifrene prednosti (25:10). Prva zvezda tima Demijen Lilard se posvetio više razigravanju saigrača i pokušajima da ih uključi u igru i to je dalo rezultat.

Na drugoj strani je Nikola Jokić morao da se bavi više samostalnim rešenjima, a da stvari budu gore šut ga nije nikako služio. Znao je to Portland surovo da kazni i da na odmor ode sa vođstvom (57:47).

Da se stvari neće mnogo poboljšati moglo je da se vidi i po povratku na parket. Napadačke muke srpskog centra su se nastavile, a Blejzersi su to iskoristili da treći kvartal počnu serijom 12:2 (69:49).

Šut nije preterano dobro služio ni Lilarda, promašivao je dosta, ali su fenomenalnom odbranom i zahvaljujći raspoloženom Pauelu, Nurkiću i Mekalumu Portland bez većih problema sačuvao vođstvo i izjednačio rezultat u seriji.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike