Vigins tvrdoglav, neće da se vakciniše, liga neumoljiva: Košarkaš neće moći da igra domaće utakmice Golden Stejta

26.09.2021

09:59

0

Autor: 24sedam

Apsolutno je uporan u nameri da se ne vakciniše

Vigins tvrdoglav, neće da se vakciniše, liga neumoljiva: Košarkaš neće moći da igra domaće utakmice Golden Stejta
Copyright Profimedia

Košarkaš Golden Stejta Endru Vigins je jako uporan u nameri da se ne vakciniše, što sada pravi veliki problem klubu iz San Franciska.

Taj grad i Njujork su uveli obavezu vakcinacije da bi se igrala košarka. Niksi su objavili da su svi vakcinisani, tako da mogu da igraju kod kuće. Zbog tih pravila je i Bruklin u obavezi da se vakciniše, a jedini Vigins to ne želi da uradi. On je od NBA tražio izuzeće na osnovu verskih razloga.

Liga je to odbila.

- NBA je pregledao i odbio zahtev Endrua Viginsa da se napravi izuzeće na osnovu verskih ubeđenja od naredbe Odeljenja za javno zdravlje San Franciska, koji navodi da svi stariji od 12 godina koji žele da prisustvuju događajima u zatvorenom moraju da budu vakcinisani. Vigins neće moći da igra domaće utakmice Voriorsa dok ne ispuni zahteve grada za vakcinacijom – navodi se u saopštenju lige.

Nevakcinisani igrači mogu da igraju ove sezone, iako je NBA navela da će biti testirani svakodnevno, uvek na dan puta i makar jednom, a verovatno i više puta, na dan utakmice. Igrači koji su primili obe doze vakcine neće biti svakodnevno testirani.

Ipak, Netsi, Niksi i Voriorsi se suočavaju sa strožim pravilima koje su uvele lokalne samouprave, za koje je NBA objavila da ne važe za timove koji ih posećuju.

Vigins i dalje ima vremena. Pravilo o vakcinaciji stupa na snagu sredinom oktobra, a trening kamp se otvara u utorak.

Kad je NBA u pitanju, ona je naredila bukvalno svima koji učestvuju u igri oko terena – trenerima, sudijama, statističarima, radnicima hala, svima koji će biti blizu igrača na terenu – da moraju da se vakcinišu da bi učestvovali.

Jedini izuzetak su igrači, čiji je sindikat većinski odbio sve pokušaje lige da im nametne obaveznu vakcinaciju. Do kraja prošle sezone oko 85 odsto košarkaša je bilo vakcinisano, a veruje se da je taj broj sada veći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike