Nedović sanja OI i jedva čeka derbi: Zvezda – Partizan? Ove sezone biće zanimljivo!

15.09.2021

20:33 >> 21:14

0

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac pričao o borbi s koronom, PAO, iskustvu u NBA

Nedović sanja OI i jedva čeka derbi: Zvezda – Partizan? Ove sezone biće zanimljivo!
Copyright Nemanja Nedović foto: Profimedia/Frédéric Chambert / Panoramic / Bestimage

Dugo Nemanje Nedovića nije bilo u javnosti. Mesecima unazad srpski reprezentativac borio se s posledicama virusa korona, zbog kojeg je propustio najvažniji deo prošle sezone.

Srećom, lepše vesti su stigle za srpskog reprezentativca. Uoči početka priprema Panatinaikosa, pošto je prošao „milion“ testova, Nedović je dobio dozvolu lekara da se vrati na parket, što su grčki mediji iskoristili da naprave opširan intervju s nekadašnjim košarkašem Crvene zvezde.

U razgovoru za portal „Sport-fm“ Nedović je pričao na mnoge teme, počevši od onoga što je najvažnije – zdravstvenog stanja.

Sada se osećam mnogo bolje. Pokušavam da vratim fizičko stanje koje sam izgubio. PAO ne uopšte ne pritiska i to mi je važno. Bio sam u situaciji koju niko ne može da kontroliše. Treniram normalno i mislim da sam spreman za početak sezone. To je najvažnije – kazao je Nedović, dodavši da prekid karijere nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Dugo se letos u grčkim medijima spekulisalo o Nedovićevom statusu u PAO, pošto mu je krajem prošle sezone istekao ugovor.

Moj prvi izbor je bio da ostanem u Atini. Na to sam bio fokusiran. Bilo je drugih mogućnosti, ali najbolja opcija je bila da ostanem ovde.

Srpski košarkaš je prošle sezone bio jedan od lidera Panatinaikosa, ali su ga, prvo povrede, a potom i virus korona potpuno izbacili iz koloseka. Sada se raduje i povratku publike u dvorane.

To će nam definitivno dati veliki podstrek. Prošle sezone, kada nam je bila potrebna dodatna energija, nismo je imali. Na utakmicama u kojima je razlika protiv dobrih timova bila mala, bio nam je potreban „udar“ s tribina, ali nismo ga imali. Ove godine će nam sigurno puno pomoći.

Zanimalo je Grke i kako Nedović s ove distance gleda na epizodu u NBA ligi u dresu Golden Stejta.

Bio sam tamo godinu i dva, tri meseca. Nisam puno igrao, ali sam trenirao sa svim zvezdama u ekipi. To je potpuno drugačiji svet. Nije važno šta ste radili u Evropi, kada odete u NBA počinjete od nule i morate da se potrudite da dobijete priliku. Ne krivim nikoga osim sebe. Verovatno je trebalo da ostanem u Evropi još dve ili tri godine, da igram na visokom nivou, pa da onda odem. Ali, to pripada prošlosti i ne razmišljam o tome.

Pitali su Grci Nemanju i koji je derbi, atinski ili beogradski, žešći.

Duel Zvezde i Partizana ove sezone bile veoma zanimljiv i veoma težak. Jedva čekam da vidim te utakmice. Ali, ono što želim da doživim je iskustvo atinskog derbija s navijačima na tribinama. Želim da osetim tu atmosferu – kazao je Nedović, otkrivši da je veoma srećan i zadovoljan životom u Atini.

Ali, bolna točka ostaje reprezentacija. Neuspeh „orlova“ u beogradskim kvalifikacijama za odlazak u Tokio pratio je iz prvih redova dvorane „Aleksandar Nikolić“ zbog posledica zaraze virusom korona.

Pročitajte još

Trebalo je da pomognem reprezentaciji ovog leta, ali nisam mogao. Jedan od mojih snova jeste da sa Srbijom odem na Olimpijske igre u Parizu. Ali, pre toga imamo Eurobasket i potrudiću se da budem tamo – rekao je Nemanja Nedović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike